Cel mai eficient ECO-şofer

La finala desfăşurată în 31 iulie şi 1 august la Snagov, competiţia Renault Trucks Optifuel Challenge 2014 şi-a desemnat câştigătorii pentru România dintre cei 15 eco-şoferi calificaţi la etapele locale, din totalul de 172 de participanţi.

 

Evenimentul a fost un bun prilej de a sublinia încă o dată nivelul ridicat de eficiență pe care îl oferă gama pentru distanțe lungi a Renault Trucks. Consumul mediu obținut de finaliști s-a situat în jurul a 26 l/100 km, masa totală a ansamblului fiind de aproximativ 33 t.

Câștigătorul: “Am făcut echipă bună cu T 460”

Obiectivul concurenţilor a fost să obţină cel mai scăzut consum posibil la volanul unui camion Renault T 460, din gama pentru distanţe lungi, echipat cu pachetul Fuel Eco şi încărcat cu 18 tone. Şoferii au condus în condiţii reale de trafic pe un traseu de 42 km, iar rezultatele şi timpul de condus au fost măsurate cu sistemul telematic Renault Trucks OPTIFLEET. Timpul alocat a fost de 39 de minute, depășirea acestuia atrăgând descalificarea. Pentru a simula cât mai fidel condiţiile reale de condus, vehiculul a avut activat sistemul de aer condiţionat, radioul pornit, ştergătoarele pe poziţia automat şi farurile pornite pe faza de întâlnire.

Marele câştigător a fost Florin Olteanu, reprezentant al companiei Costi Trans, care a obţinut un consum de doar 10,88 litri, în 38 minute. El a fost premiat cu un voucher de 1.000 de euro, pe care îl poate folosi într-o reţea de aproximativ 45.000 de unităţi comerciale, plus un voucher de service de 800 de euro pentru companie. „Am luat în calcul toţi factorii: tipul de camion, încărcătura, condiţiile de vreme şi am reuşit să fiu cel mai eficient. Concurentul principal a fost stresul, iar al doilea a fost timpul limitat de condus. Dar am făcut echipă bună cu T 460 şi sunt foarte bucuros că am câştigat, cu atât mai mult, cu cât este a doua participare la un concurs de consum de acest gen”, a declarat Florin Olteanu.

Podiumul a fost completat de George Macovei, de la Transilv Expres, şi de Şerban Moisan, de la compania Şerban Transporturi, care au câştigat şi ei vouchere de cumpărături şi vouchere de service pentru companie. Primii trei clasaţi au fost recompensaţi şi cu produse de merchandising Renault Trucks.

Primul clasat, Florin Olteanu, va merge în Polonia, la un curs de pregătire pentru marea finală internaţională din Franţa, în octombrie. În urma cursului din Polonia, şoferul cel mai bine clasat va câştiga un T 460 pentru companie timp de 6 luni şi un voucher pentru cumpărături, de 4.000 de euro. Câştigătorul marii finale internaţionale va beneficia de un camion T 460 pentru 12 luni, cu toate costurile incluse pentru compania sa, plus vouchere de 8.000 de euro pentru uz personal.

Premiile se pot cumula, astfel că, în cazul în care câştigătorul din Polonia va obţine cel mai bun consum şi în Franţa, va pleca acasă cu vouchere de 12.000 de euro şi cu camionul, pentru 18 luni.

A doua ediţie

„Anul acesta ne-am bucurat de un număr mai mare de şoferi şi de companii participante la Optifuel Challenge. Acest lucru ne arată că operatorii care deţin camioane conştientizează potenţialul foarte mare de reducere a consumului pe care îl prezintă noua gamă T”, a declarat Raluca Saman-Pitea, Brand Manager Renault Trucks în România.

Optifuel Challenge este o competiţie internaţională organizată de Renault Trucks, dedicată condusului într-un regim eficient şi economic. Concursul este deja la cea de-a doua ediţie, prima având loc în 2012. Anul acesta s-au organizat 4 etape locale în România, între martie şi iunie, în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Unul dintre atributele cheie ale gamei Renault Truck T este economia de combustibil, atât de importantă pentru companii. Aerodinamica îmbunătăţită a cabinei şi lanţul cinematic optimizat au permis reducerea consumului pentru noul model cu până la 5% faţă de generaţia anterioară. În plus, modelul T este configurat pentru a integra OPTIFLEET, soluţia telematică de gestionare a flotei Renault Trucks care creşte profitabilitatea operaţională.

„Când am creat noua gamă de camioane Renault am avut ca obiectiv să le oferim clienţilor un instrument care să le protejeze afacerea printr-un management mai uşor al costurilor. Performanţele de consum obţinute de T 460 în cadrul competiţiei Optifuel Challenge în România demonstrează că ne-am atins acest obiectiv“, a declarat Ginel Trincă, Manager Vânzări Renault Trucks în România.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.