Centura Bucurestiului, inchisa pana la ridicarea Codului Rosu la bulgari. Peste 700 de TIR-uri asteapta, spre sud, deschiderea frontierei

Centura Bucurestiului a fost degajata si se poate circula pe intreaga sa circumferinta, insa va fi deschisa traficului public in functie de ridicarea avertizarii Cod Rosu la bulgari. Aici se afla stationate sute de TIR-uri care ar vrea sa se indrepte spre vamile din sudul tarii, insa nu pot trece in Bulgaria intrucat autoritatile tarii vecine au interzis circulatia vehiculelor mai mari de 10 tone, din cauza ninsorilor si viscolului.

“Acest lucru este conditionat si de deschiderea vamilor de la frontiera de sud a Romaniei, intrucat in Bulgaria este acum Cod Rosu, iar vamile sunt inchise. Daca noi vom deschide aceste drumuri, toate cele din partea de sud vor fi blocate de coloanele de TIR-uri, care deja sunt stocate pe reteaua de drumuri nationale din sudul Romaniei. In consecinta, vom incerca sa mentinem aceste restrictii pana se rezolva si problemele din Bulgaria”, a declarat, vineri, Cristian Andrei, director de intretinere si siguranta circulatiei din CNADNR.

Daca pe Centura Capitalei se afla circa 200 de autotrenuri, alte 460 sunt “stocate” pe DN 5, pana spre Vama Giurgiu – Ruse, iar alti kilometri buni de TIR-uri asteapta pe banda unu de circulatie pe DN 1, pe sensul dinspre Ploiesti spre Bucuresti, sa intre pe Centura Capitalei si sa se indrepte fie pe Autostrada Bucuresti – Pitesti, fie pe DN 5, spre Giurgiu.

Reamintim ca, joi seara, premierul Emil Boc i-a vizitat pe soferii de TIR de pe soseaua de centura, band cu ei ceai fierbinte adus de jandarmi. Celor inzapeziti li s-a adus si hrana calda, apa si combustibil, fiind totodata asigurati ca autoritatile vor face tot posibilul sa ii ajute sa plece cat mai repede spre destinatie.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.