Cererea de autorizare a protestului din 15 septembrie, depusă la Primăria Capitalei

protest-mondo-speditionCOTAR și patronatele care au blocat în 17 decembrie anul trecut circulația în centrul Capitalei în semn de protest împotriva scumpirii excesive a polițlor RCA au inregistrat, ieri, la Primăria Municipiului București, cererea pentru autorizarea unui nou miting.

Protestul organziat de catre COTAR, UNTRR, ARTRI, APTE2002, FORT si APULUM este programat pentru data de 15 septembrie, insa va avea o cu totul alta amploare si durata.

Din respect fata de toate familiile cu copii mici, am avut in vedere evitarea datei de inceput a anului scolar atunci cand am stabilit data de 15 septembrie. Spre deosebire de anul trecut, protestul nu se va desfasura doar in Bucuresti, ci va fi la nivel national si este foarte posibil sa se prelungeasca pe termen nedefinit”, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

Protestul va incepe simultan atat in Bucuresti, cat si in principalele orase resedinta de judet, incepand cu ora 9.00. In Bucuresti, protestul va avea loc atat in fata Guvernului, cat si a Parlamentului, in subordinea caruia se afla Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Reamintim factorilor de decizie ca atat Guvernul Romaniei, cat si Parlamentul Romaniei se afla in slujba cetateanului roman si are obligatia de a proteja cetateanul si industria autohtona romaneasca. Despre ASF ne-am convins: este in slujba multinationalelor din asigurari, care le finanteaza salariile direct proportional cu prima RCA, adica exorbitante si nejustificate”, a precizat Stefanescu.

Președintele COTAR a explicat din nou că prim-ministrul technocrat si Parlamentul au la indemana doua solutii de care pot uza pentru rezolvarea crizei RCA:

  1. Sa faca uz de legea 21/1996 art. 4 privind interventia Guvernului in imprejurari exceptionale, iar intreaga industrie de transport din Romania trece printr-o astfel de perioada cu totul exceptionala si dramatica, de prabusire, din cauza dezmatului firmelor de asigurari si a cardasiei dintre acestea si ASF.

Cele 5 organizații patronale din transporturi solicită Guvernului înghețarea primelor RCA la valoriile medii calculate de ASF pentru luna iunie 2016, tarife pe care ASF le consideră că oferă stabilitate financiară și care stau la baza relansării pieței asigurărilor RCA din România.

Eextras din legea Consiliului Concurentei nr. 21/1996: “Pentru sectoare economice determinate şi în împrejurări excepţionale, precum: situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei, Guvernul poate dispune măsuri cu character temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocare acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri.

(4) Intervenţia Guvernului în situaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3) se face cu avizul Consiliului Concurenţei”.

  1. Proiectul de lege al RCA aflat in dezbatere la Senatul Romaniei, in Comisia de Buget-Finate, sa fie adoptat prin ordonanta de urgenta pentru a intra imediat in aplicare.

Actiunile anuntate la sfârșitul săptămânii trecute au inceput de ieri sa fie resimtite in principalele orase din Romania, transportatorii circuland cu viteza redusa, claxonand si avand lipite pe parbriz mesajul “Protest RCA”.

Actualul Guvern si Parlamentul trebuie sa se trezeasca la realitate si sa inteleaga ca urmeaza a se confrunta cu miscari de protest ce vor intra in istorie, de o foarte mare amploare Nu mai acceptam balbaieli si nici promisiuni. Noi nu dam jos Guverne si nu punem Guverne,nu asta este rolul si sopul nostru. Dar nici nu putem fi bataia de joc a societatilor de asigurari. Rezolvati problema va rugam domnilor guvernanti“, a conchis Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Cerere protest RCA_Primaria Bucuresti nr inreg_0023

Sursă foto: SC Mondo-Spedition SRL

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.