CFR Călători, la ‘’Zilele Feroviare 2012’’

CFR Călători a participat la discuţiile celei de-a VII-a ediţii a Zilelor Feroviare 2012 – Summitul feroviar de investiţii în Spaţiul Extins al Mării Negre, organizat la Bucureşti în perioada 9 -10 octombrie 2012, de Asociaţia Industriei Feroviare din România şi Club Feroviar, sub egida CER şi UNIFE, informează, joi, compania.

Prezent la eveniment, Ştefan Roşeanu, directorul general al CFR Călători, a declarat, printre altele, că susţine demersurile privind dezvoltarea unui transport feroviar de pasageri eficient şi ecologic.

“Avem în vedere creşterea eficienţei energetice privind utilizarea sistemelor de tracţiune şi controlul strict al consumului de energie electrică şi motorină, atât prin modernizarea şi achiziţionarea de material rulant nou, cât şi prin exploatarea şi întreţinerea eficientă a trenurilor”, a precizat el.

Evenimentul a reunit elita politică şi feroviară europeană şi asiatică, pentru a identifica formulele legislative, administrative, comerciale şi tehnice pentru dezvoltarea interoperabilităţii volumului de marfă pe calea ferată de pe platforma eurasiatică, asigurându-se continuitatea serviciilor și coeziunea socială şi teritorială, se arată în comunicatul CFR Călători remis, joi, redacţiei.

“Cu această ocazie, delegaţia CFR Călători, formată din factori de decizie şi specialişti de material rulant, a participat la prezentări şi dezbateri  în cadrul sesiunii de transport feroviar de pasageri, ceea ce a constituit o oportunitate de a cunoaşte cerinţele impuse de piaţa internaţională de profil, precum şi preocupările prezente şi viitoare ale reprezentanţilor din cadrul industriei feroviare din domeniu”, se precizează în document. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.