CFR SA a primit 6 oferte pentru un Studiu de fezabilitate de 42 milioane lei, fără TVA

lucrari-cale-ferata-3CFR SA a primit 6 oferte pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) aferent reabilitarii liniei feroviare Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş.

Deschiderea ofertelor a avut loc joi, 23 iunie, iar ofertanții sunt:

– Asocierea ITALFERR SpA – SC ISPCF – SC ITALROM Ing SRL

– Asocierea ACCIONA Ingenieria SA – BAICONS Impex SRL

– Asocierea SYSTRA SA -SC IRIMAT CONS SRL

– 3ti – Progetti Italia – Ingeneria integrata Spa – Egis Rail SA

– CONSIS PROIECT SRL.

Această sectiune de cale ferată este parte a proiectului de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean (IV –ramura sudică).

Începerea lucrărilor de construire este estimată pentru toamna anului 2017. “Obiectivul general al proiectului este modernizarea liniei de cale ferată ca linie dublă, electrificată în sistem de alimentare de 25 kV, la viteze de circulaţie cuprinse între 100 – 120 km/h (pentru trenurile de marfă) şi 120 – 160 km/h (pentru trenurile de călători), respectiv introducerea sistemului de semnalizare/siguranţă ERTMS (ETCS Nivel II+GSM-R)”, precizează CFR SA.

Fonduri nerambursabile

Sursa de finanţare a Studiului de Fezabilitate va fi asigurată din fonduri nerambursabile CEF şi fonduri de la bugetul de stat. Valoarea totală estimată a contractului de servicii este de 41.924.000 lei (fără TVA), iar durata de executie va fi de 15 de luni de la data atribuirii.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.