CFR SA a mai rămas cu 540 mil. lei datorie la buget

Conducerea CFR SA anunţă că a redus cu 13% datoriile companiei către stat, în primul trimestru, de la 620 la 540 milioane lei, reuşind să efectueze plăţile pentru contribuţiile obligatorii, ceea ce nicio firmă privată n-ar îndrăzni să amâne. Cât priveşte sumele neplătite prin procedura stopaj la sursă, CFR SA a ajuns cu plata la zi a sumelor reprezentând contribuţiilor sociale aferente anagajatorului.

“Reducerea arieratelor este una dintre priorităţile planului nostru de management, pentru transformarea pozitivă a companiei, fiind totodată şi un angajament asumat în faţa finanţatorilor internaţionali” a declarat Dimitris Sophocleous, director general al companiei, într-un comunicat remis redacţiei.

“Ne menţinem anagajamentul în faţa acţionariatului şi a instituţiilor financiare internaţionale pentru a implementa cu celeritate şi eficienţă planul de management care va reuşi transformarea pozitivă a CFR SA”, a adăugat managerul companiei.

Echipa managerială continuă, astfel, reanalizarea tarifelor pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, a început procedura de recrutare a noului management şi încearcă să recupereze datoriile de la operatorii de transport feroviar.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.