Afacerile din comerțul cu ridicata au crescut cu 6,9% în T1

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata  – cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – a crescut în T1 cu 6,9% ca serie brută și cu 5,1% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, informează Institutul Național de Statistică (INS).

Pe serie brută, avansul s-a datorat creșterii comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+24,3%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+12,8%), comerțului cu ridicata nespecializat (+12,7%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+10,2%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,3%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+4,0%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-1,3%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-0,8%).

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, creșterea cu 5,1% s-a datorat creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+11,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+10,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+9,7%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+7,3%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,7%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+5,4%).

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-2,6%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-2,1%).

În martie, față de aceeași lună din 2015, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut ca serie brută cu 8,3% și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.