Circulaţie pe o singură bandă la podul de la Giurgiu-Ruse

Din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Giurgiu-Ruse, de pe DN5 la km 64+884, inclusiv a drumului de acces de la ieșirea din vamă și până la intrarea pe pod, începând cu luna iunie au fost instituite restricții: circulație alternativă, pe o singură bandă, semaforizat și cu piloți de dirijare a traficului.

“În prima etapă se vor executa lucrări pe sectorul cuprins între km 64+525 – km 64+852 (pe lungime de 327 m), pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, iar viitoarele etape de execuție ale lucrărilor care implică restricții de trafic pe sectoare extinse vor fi aduse la cunoștință utilzatorilor rețelei de drumuri naționale, în timp util”, informează CNADNR.

În vederea evitării unor blocaje în trafic, conducătorilor auto li se recomandă ca, pentru trecerea în Republica Bulgaria, să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei, după cum urmează:

– Calafat (rutier)

– Bechet (trecere cu bacul)

– Zimnicea (trecere cu bacul)

– Călărași (trecere cu bacul)

– Negru Vodă (rutier)

– Vama Veche (rutier)

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

Reabilitarea porţiunilor de drum de la intrarea în vamă, atât în partea română, cât şi în cea bulgară, sunt finanţate din fonduri europene, contracztul fiind semnat în vara lui 2012.

Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în noiembrie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

În aprilie anul acesta s-au finalizat reparațiile provizorii în carosabilul de pod şi apoi au început lucrările de înlocuire a sistemului rutier (plăci betonate şi straturi asfaltice.

Contractul are o perioadă de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013. Din cele 16 luni, 2 luni reprezintă perioada de proiectare, care s-a încheiat la sfârșitul lunii ianuarie 2015.

„Precizăm că lucrările de reabilitare urmează a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015”, asigura în aprilie CNADNR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, tel. 021/264.33.33; 021/9360, sau pe www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.