CLINCENI AIRSHOW 2012: Demonstratii aeriene de Ziua Copilului

Aeroclubul Romaniei organizeaza sambata, 2 iunie, CLINCENI AIRSHOW – un spectacol de demonstratii aeriene, asa cum procedeaza in fiecare an, de Ziua Internationala a Copilului, pe Aerodromul Clinceni. Aici se vor executa, pe langa evolutii spectaculoase de inalta acrobatie cu avioane si planoare, salturi in tandem cu parasuta si zboruri de agrement si zboruri de prezentare cuaeronave ultrausoare. Intrarea este libera.

CLINCENI AIRSHOW este un eveniment cu traditie in Romania, iar anul acesta, pe lista celor care vor evolua pe cer, se afla echipa nationala de inalta acrobatie aeriana, ”Hawks of Romania”,  cu aeronavele Extra 300L si Extra 330SC, formatia ”Vulturii Tricolori”, cu aeronave Zlin 142 si ”Iacarii Acrobati” – singura echipa privata de acrobatie aeriana din Romania, care zboara pe avioane YAK-52, fabricate in tara.

Alaturi de formatiile amintite, va evolua si echipa privata de parasutism “TNT Brothers”.

Pe parcursul intregii zile de sambata, Aerodromul Clinceni gazduieste si o expozitie statica de avioane. Pentru incantarea celormici, vor fi prezentate in zbor si numeroase aeromodele. Evenimentul isi propune sa atraga privirile tinerilor care sunt pasionati de aviatia sportiva si isi doresc o modalitate de dezvoltare a pasiunii pentru zbor sau a unei cariere in domeniulaviatiei.

Intrarea la CLINCENI AIRSHOW 2012 este libera, iar startul evenimentului se da la ora 10.00. Accesul pe aerodrom se face de la ora 8.30, de pe soseaua Bucuresti – Alexandria, la kilometrul 16, dupa intrarea in comuna Cornetu, se face dreapta pe drumul lateral semnalat

cu indicator Aeroclubul Romaniei. Evenimentul promovat de Asociatia ”Aripi

Romanesti” – organizatie neguvernamentala, a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.