CNADNR promite drumuri fără zăpadă

După primul val de ninsori, CNADNR a monitorizat nonstop starea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, stând cu ochii pe utilajele DRDP şi ale firmelor contractante care au împrăştiat în permanenţă materiale antiderapante. Conducerea companiei promite că va face la fel şi din această seară, când intră în vigoare Codul Galben şi Portocaliu de ninsori şi viscol în 35 de judeţe, fiind posibilă emiterea şi a unei avertizări Cod Roşu de viscol pentru 4 judeţe din sud-est, unde rafalele vor atinge şi depăşi 90 km/h.

În intervalul 26 decembrie ora 17.00 – 27 decembrie ora 12.00, au avut loc 1.744 de intervenții cu utilaje specializate de deszăpezire ce au acționat în județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Băila, Tulcea, Constanța, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara. CNADNR anunţă că

„Au fost răspândite pe partea carosabilă 12704.65 tone material antiderapant și 5.75 tone soluție de CaCl (clorură de calciu). În activitatea de deszăpezire a autostrăzilor și drumurilor naționale au fost angrenate circa 2.500 de persoane”, precizează conducerea companiei, într-un comunicat remis redacţiei.

„De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare. CNADNR SA va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent modul în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi”, promite conducerea companiei.

În contextul avertizărilor meteo de ninsori abundente şi viscol valabile până mâine seară, CNADNR SA le recomandă şoferilor „să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă”.

Vicepremierul Gabriel Oprea le cere şoferilor să nu plece la drum în această seară şi să aştepte potolirea viscolului, deoarece în unele zone vizibilitatea va fi sub 50 de metri.

Înainte de plecarea la drum, informaţi-vă asupra stării reţelei la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă,  tel. 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360, precum şi la www.cnadnr.ro

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.