CNADNR se disculpă după accidentul de pe DN1

„CNADNR dezminte categoric informaţiile şi ipotezele vehiculate în mass-media privind o posibilă culpă a CNADNR SA în dramaticul accident întâmplat sâmbătă, 27 septembrie, DN 1″, se arată în comunicatul remis redacţiei. Un tânăr s-a sinucis pe DN1, în zona localităţii Floreşti, intrând cu maşina pe contrasens şi izbindu-se cu putere de un autoturism în care se aflau 5 persoane, între care 2 copii. Toţi cei 6 oameni au murit pe loc. La acuzaţiile din presă, conducerea companiei susţine că a montat aproape 40 de kilometri de separator de trafic între Băneasa şi Cornu.

În mai multe publicaţii au apărut acuze faţă de CNADNR pentru faptul că nu a amplasat separatoare de trafic în zona respectivă, unde s-au produs în ultimii 2 ani peste 30 de accidente.

Familiile victimelor din maşina lovită vor da în judecată CNADNR, pentru a primi despăgubiri aşa cum a încasat 1 milion de euro o tânără care şi-a pierdut braţul într-un accident, fiindu-i secţionat de un parapet.

CNADNR face însă următoarele precizări:

„Pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel:

–   8,2 km – separator tip insulă mediană

–   31,09 km – separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey

În perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro, fără TVA.

Menţionăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro.

Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație.

Estimăm că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcția Rutieră.

De asemenea, reamintim că, în perioada 2013 – 2014 au fost amplasați 40 km de parapete New Jersey, în valoare de 4.635.000 Euro (fără TVA), pe întreaga rețea de drumuri naționale administratată de CNADNR SA”. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.