CNR acuza MTI si MAI de “intimidare pentru anularea unor curse ocazionale”

Confederatia Nationala Rutiera (CNR) acuza autoritatile de intimidare pentru anularea curselor ocazionale ale operatorilor de transport pasageri si ameninta cu proteste la nivel national. “Ceea ce in urma cu doua zile era doar o informatie pe surse s-a dovedit a fi o actiune de intimidare coordonata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) si de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Confederatia solicita incetarea oricaror actiuni abuzive indreptata impotriva operatorilor de transport rutier, al caror obiect de activitate il reprezinta tocmai efectuarea de servicii de transport”, se arata intr-un comunicat al CNR.

Confederatia Nationala Rutiera este formata de doua mari federatii patronale reprezentative pentru transporturile rutiere de marfuri si persoane, respectiv Federatia Transportatorilor Europa (FTE) si Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT). Membrii CNR sunt reprezentati la nivel national de 36 de asociatii patronale si filiale, se mai arata in comunicat.

Tansportatorii de la CNR “saluta curajul firmelor de transport membre care nu s-au lasat intimidate de actiunile abuzive si le asigura pe acestea ca vor fi protejate prin toate formele impotriva oricaror repercusiuni”.

“Consideram ca toate masurile abuzive orchestrate de catre autoritatile romane nu fac altceva decat sa intareasca ideea politizarii excesive a institutiilor statului. Avand in vedere ultimii doi ani in care transportul rutier a fost batjocorit, umilit si distrus prin masuri sectoriale aberante, perioada lunga de deteriorare continua a dialogului social dintre sindicate, patronate si Ministerul Transporturilor, este stupefiant ca celor care platesc zeci de taxe si impozite, sustinand salariile a peste doi la suta din numarul total al angajatilor din Romania sa li se obstructioneze desfasurarea activitatilor specifice”, sustin reprezentantii confederatiei.

CNR subliniaza ca, in loc ca preocuparile autoritatilor sa fie indreptate catre aplicarea in mod corect a reglementarilor europene, catre eliminarea concurentei neloiale reprezentata de pirateria care produce zilnic accidente grave, catre constructia si reabilitarea drumurilor care izoleaza economia romaneasca de Europa, “constata cu indignare cum energia celor responsabili este consumata pentru a bloca activitati economice legale”.

La Adunarea Generala a Confederatiei Nationale Rutiere din 28 ianuarie 2012, care se va desfasura la Sibiu, presedintele CNR si FORT, Augustin Hagiu, va supune la vot propunerea venita din partea operatorilor de transport referitoare la organizarea unor manifestari la nivel national in semn de protest fata de abuzurile autoritatilor. (M.S.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.