CNR: Ministerul Transporturilor joaca „pititea” cu piaţa de transport

Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) reclamă primirea de către ministrul Ramona Mănescu, ieri, a unei delegaţii patronale „pe sprânceană”, fără ştirea altor organizaţii din domeniu, cum sunt CNR şi UNTRR, care aşteaptă încă din septembrie o întrevedere cu noul şef al Transporturilor pentru a-i expune adevăratele probleme ale acestui sector vital pentru economie. Însă, lucru dezamăgitor, aşa cum „în primăvară i se aranjau întâlnirile Domnului Ministru Relu Fenechiu numai cu transportatorii „de casă” ai Ministerului, în noul context Doamna Ministru Ramona Mănescu nu se dezminte”.

„Ieri 21.11.2013, Ministerul Transporturilor a primit o delegaţie patronală cu care a fost semnată şi o minută. Evident că niciun alt patronat în afara celor invitaţi „pe sprânceană” nu au aflat despre această întâlnire. Întâmplător, în primavară, fostul ministru folosea aceeaşi metoda pentru a justifica faptul că dialogul social funcţionează „perfect”. În momentul în care a realizat însă că nu s-a întâlnit cu reprezentantii reali ai breslei, a declarat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii mai multor organizaţii patronale din transportul rutier, a aflat multe din “problemele reale” ale acestui sector. Acestea trebuie rezolvate în cel mai scurt timp, pentru că sunt legate de eficienţa activităţii, de o “abordare dreaptă a greşelilor şi a muncii acestor oameni”, a adăugat ministrul de atunci, şi asta după ce semnase exact cum a făcut acum predecesoarea domniei sale, o minută cu aceleaşi personaje”, arată reprezentanţii CNR, într-un comunicat remis redacţiei.

„Jocul acesta care se tot repetă nu face altceva decât să demonstreze politica intereselor de grup din jurul Ministerului Transporturilor şi modul în care înţeleg să îşi facă treaba cei îndreptăţiţi să asigure Ministrului suportul pentru transparenţa dialogului cu patronatele”, adaugă CNR.

Confederaţia Naţională Rutieră mai arată că, împreună cu Uniunea Naţionala a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), a depus încă din luna septembrie o solicitare pentru organizarea unei întâlniri cu ministrul Ramona Mănescu. „Aceeaşi abordare a avut-o şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), însă tot fără succes”, se precizează în comunicat.

Aproape 1.000 de transportatori, înscrişi la protestele din decembrie

„Din păcate, luna decembrie se apropie rapid, iar Doamna Ministru o să realizeze prea târziu că nu s-a întâlnit cu cine trebuie, iar minuta a fost semnată mult prea „repede”, fără o analiză aprofundată a implicaţiilor ei cu patronatele cu adevarat reprezentative.

Organizarea protestelor pentru luna decembrie la nivel naţional este în plină desfăşurare şi, în condiţiile unei asemenea abordări din partea Ministerului de resort, este greu de crezut că lucrurile se vor calma”, conchid reprezentanţii CNR.

Până la ora redactării acestei ştiri, aproape 1.000 de transportatori se înscriseseră la proteste pe site-ul https://protest.transportator.info/. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Nu va opriti si faceti protestul! Numai in acest fel acesti guvernanti care sint una si aceeasi cu toti ceilalti care “au administrat” Romania de 24 de ani incoace vor pricepe ca trebuie schimbat ceva ,ca transportatorii nu sint niste cersetori ci sint motorul unei economii pe care aceeasi “guvernanti” se chinuie de mult timp s-o distruga ,lucru pe care l-au si reusit in mare masura!Opriti-i inainte de a fi nevoiti sa va mutatiin alta tara!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.