CNSC a blocat licitatia pentru reactualizarea studiului autostrazii Comarnic-Brasov

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a blocat, miercuri, licitatia lansata de CNADNR pentru consultanta la reactualizarea studiului de fezabilitate aferent contractului de concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in valoare estimata de 23,6 milioane lei fara TVA. Motivul: probleme privind documentatia de atribuire.

Concret, decizia a fost luata de CNSC dupa ce casa de avocatura “Bostina si Asociatii” a depus o contestatie fata de documentatia de atribuire emisa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si a solicitat suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea fondului cauzei.

In baza documentelor depuse de parti, CNSC a admis cererea de suspendare a licitatiei.

Statul a esuat de doua ori in construirea autostrazii Comarnic-Brasov, ultima tentativa avand loc in 2010, cand castigatorul licitatiei, asocierea Vinci (Franta)-Aktor (Grecia), a renuntat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie a autostrazii pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a facut imposibila asigurarea finantarii.

Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 km, avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.