Cod Galben de averse pana marti la 16:00

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben de averse, descarcari electrice si izolat grindina, valabila de duminica noaptea pana marti, ora 16.00, pentru judetele Maramures, Suceava, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt, Vaslui, Bacau, Galati, Vrancea, Braila, Brasov, Buzau, Covasna, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si Tulcea, precum si Bucuresti.

Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp si izolat 40 – 50 l/mp. In celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si cu o intensitate mai mica.

Partea buna este ca hidrologii au ridicat Codul Portocaliu de inundatii de pe Jiu si afluentii sai din sectorul Filiasi-Podari, dar a fost instituita avertizarea Cod Galben, valabila si pe Oltul superior si mijlociu si în bazinele râurilor Vedea, Arges, Dâmbovita, Prahova, Calmatui, Buzau, Râmnicu Sarat si Putna.

Hidrologii atrag atentia ca, din cauza ploilor prognozate, inundatiile locale se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai râurilor vizate de avertizare, precum si pe cursurile de apa necadastrate.

Cei mai fericiti sunt agricultorii, care spun ca, in sfarsit, umiditatea din sol a devenit satisfacatoare. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.