Cod Galben de INUNDAȚII în 12 bazine hidrografice

Hidrologii au emis o atenționare Cod Galben de inundații pentru 12 bazine hidrografice, valabilă de mâine de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 16,00.

Bazinele hidrografice afectate sunt Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu mijlociu și Jiu inferior.

Astfel, începând din data de 5 martie, ora 12.00, în bazinele menționate se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

INHGA a emis Cod Galben pentru râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiș mijlociu și inferior și afluenții săi, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Caraș Severin și Timiș), Drincea, Desnățui, Jiu mijlociu și inferior și afluenții săi (județele Mehedinți, Gorj și Dolj).

„Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele Mehedinți și Dolj”, avertizează hidrologii.

Amintim că și meteorologii au emis astăzi două avertizări Cod Galben, prin care anunță precipitații însemnate cantitativ – ploi, lapovițe, ninsori – și vânt puternic – începând de mâine la prânz până sâmbătă după-amiază. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.