COD GALBEN de INUNDAŢII în 10 judeţe

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN de INUNDAŢII pentru mai multe râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Caraş-Severin, Timiş, Alba, Hunedoara, Cluj, Neamţ, Suceava, începând de astăzi, ora 13.00, până mâine la ora 14.00. Sunt vizate bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someşul Mare, Lăpuş, afluenţii mici ai Someşului inferior, Crasna, Bega, Timiş superior, Bârzava, Caraş, Nera. În Maramureş s-au produs deja revărsări de ape azi-noapte, după ce cantităţile de ploaie au înregistrat 100-140 l/mp.

INHGA precizează că se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice:

– Vişeu, Iza, Lăpuş, Someşul Mare – judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

– afluenţii mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş

– Crasna (bazin superior) – jud. Sălaj

– bazinele superioare ale râurilor Bega şi Timiş – judeţele Caraş-Severin şi Timiş

– Bârzava, Caraş, Nera – judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

În intervalul 22 septembrie ora 16.00 – 23 septembrie ora 06.00 se pot produce, la nivel local, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara, Alba, Cluj, Suceava şi Neamţ.

Amintim că şi ANM a emis în această dimineaţă o avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale pentru 11 judeţe, precum şi o informare de răcire accentuată a vremii. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.