Cod Galben de ninsori viscolite

De mâine de la ora 16.00 și până sâmbătă la ora 14.00, Capitala şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării vor fi sub avertizare Cod Galben de ninsori şi viscol. „Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi, local, şi în restul teritoriului”, se arată în informarea ANM.

Vineri după-amiază și în noaptea spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h.

În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.