COD GALBEN de ploi, lapoviţă, nisori şi vânt în toată ţara

Iarna mai dă o tură prin ţara noastră, şi nu oricum, ci cu vânt puternic, ploi abundente şi lapoviţă şi ninsori. La început vin ploile, de joi, ora 14.00, apoi, de vineri dimineaţa, ora 8.00, până sâmbătă dimineaţa la aceeaşi oră, intră atenţionarea Cod Galben de lapoviţă şi ninsori, emisă, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru vestul, centrul şi nordul ţării, şi de ploi şi lapoviţă în sud şi sud-est. La sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat, în toate regiunile.

“Local, se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului”, precizează ANM.

Vântul va fi mai puternic în noaptea de joi spre vineri, în majoritatea regiunilor, iar în sud şi sud-vest rafalele vor depăşi local 50-60 de kilometri pe oră.

Ca şi sfârşitul de săptămână trecut, vestul, centrul şi nordul ţării vor fi afectate de ninsori, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 de kilometri pe oră.

În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 de kilometri pe oră, iar spre seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol.

Totodată, ANM anunţă că vremea se va răci accentuat la sfârşitul săptămânii, în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, mai ales în nord, nord-est şi centru. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.