Cod Galben de ploi și vânt în jumătatea de vest

De astăzi de la ora 17.00 până mâine la ora zece, jumătatea de vest a țării se va afla sub avertizarea Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori la munte. Temperaturile vor rămâne însă pozitive în timpul zilei în aproape toată țara. Astăzi vor fi 9…10 grade la București, iar mâine, 5 grade Celsius. 

Precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, însă în regiunile vestice şi nord-vestice cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici, de peste 35…40 l/mp.

În zonele de munte va fi lapoviță, apoi ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, local, şi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

Vântul se va intensifica în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte, vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri, 30 ianuarie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje de atenţionare. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.