COD GALBEN de ploi şi vijelii în 27 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice, valabilă de mâine de la ora 12.00 până miercuri seara în 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării.

Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade, astfel că nu vor mai depăşi miercuri după-amiază 15…17 grade în nordul Moldovei, 25 de grade la Timişoara, 27 de grade la Braşov şi 28 de grade Celsius la Bucureşti.

Potrivit avertizării meteo, de marţi după-amiază şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor intra sub incidenţa Codului Galben judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi jumătatea de nord a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

În cele 27 de judeţe vizate de Cod Galben se vor produce averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care, izolat, vor lua aspect de vijelie, precum şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi, izolat, 50-60 l/mp.

În restul teritoriului, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

Potrivit unei informări transmise ieri de ANM, până marţi seară vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.