Cod Galben şi Portocaliu de ploi, ninsori şi vânt în jumătate de ţară

Jumătatea de vest a ţării se va afla sub avertizare Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori în zonele montane şi submontane, sâmbătă şi duminică.

COD GALBEN: 21 noiembrie ora 02.00 – 22 noiembrie ora 12.oo

Va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării iar cantităţile de apă vor depăşi, local, 25…30 l/mp şi izolat, 50 l/mp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1.800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55…60 km/h. La munte, mai ales în zona înaltă, va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU: 21 noiembrie 0ra 9.00 – 22 noiembrie ora 9.00

Pe parcursul zilei de sâmbătă (21 noiembrie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în judeţul Maramureş, dar şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj, se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi, local, 50 l/mp şi izolat, 70 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.