Colgate-Palmolive trece în România la paleţii CHEP

CHEP, liderul global în soluţii de utilizare în comun a paleţilor şi containerelor, a anunţat astăzi că gigantul Colgate-Palmolive a semnat un nou contract pentru utilizarea serviciilor de utilizare în comun a paleţilor în România, înlocuind sistemul de schimb cu paleţi albi. Se estimează că această schimbare va avea drept rezultat o reducere semnificativă a costurilor şi a impactului asupra mediului, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea CHEP.

Directorul pe Logistică şi Transporturi al Colgate-Palmolive România SRL, Dan Dascălu, a declarat: „Am luat decizia de a trece la CHEP pentru a ne simplifica procesele şi reduce costurile prin trecerea managementului paleţilor în sarcina lor. Pentru noi, sistemul de schimb cu paleţi albi este dificil de gestionat şi implică numeroase costuri ascunse, cum ar fi achiziţia de paleţi noi pentru înlocuirea pierderilor. Suntem convinşi că CHEP oferă o soluţie mai eficientă şi totodată mai rentabilă”.

Colgate-Palmolive este o companie de produse de larg consum cu o valoare de piaţă de 17,1 miliarde dolari, ce deserveşte clienţi din peste 200 state şi teritorii, având 38.000 angajaţi. Mărcile globale Colgate-Palmolive, cum ar fi Colgate, Mennen, Palmolive, Ajax, Softsoap şi Hill’s Pet Nutrition se numără printre cele mai cunoscute, de încredere şi atractive nume pentru clienţii produselor de uz casnic din toată lumea.

În România, unde filiala a fost înfiinţată în urmă cu 20 ani, încărcăturile de paleţi sunt distribuite de la centrul de distribuţie Colgate-Palmolive, situat în Bucureşti, către aproximativ 60 de locaţii răspândite pe tot teritoriul ţării şi în Republica Moldova.

Dan Dascălu a declarat: „Experienţa noastră în lucrul cu CHEP este cât se poate de pozitivă. Prin renunţarea la sistemul de schimb al paleţilor nu mai avem probleme legate de calitatea acestora şi nici nu mai primim reclamaţii de la clienţi legate de deteriorări la nivelul produselor, cauzate de deprecierea paleţilor. Programul de comenzi electronice CHEP, Portfolio Plus™, a fluidizat gestionarea paleţilor şi a fluxului de comenzi. Cu CHEP am reuşit să ne construim un lanţ de aprovizionare mai bun, atât din punct de vedere al econimiilor cât şi al unei devoltări sustenabile.”

Acesta a adăugat: „Aspectul dezvoltării sustenabile al sistemului CHEP de utilizare în comun este un alt factor important în decizia de tranziţie la CHEP de la paleţii albi. Modelul de afaceri CHEP prin utilizarea în comun se bazează pe reutilizare, reciclare şi reducere continuă a deşeurilor. La nivel global, Colgate-Palmolive şi-a declarat angajamentul ferm de a spori sustenabilitatea produselor sale şi contribui la conservarea resurselor finite ale planetei.”

Directorul General CHEP în România, Gabriel Andronescu, a declarat: „Economia a început să-şi revină în România, după o perioadă de declin şi estimăm o creştere constantă a numărului de paleţi ce vor fi livraţi clienţilor de aici, de la centrele de service CHEP. Misiunea noastră este de a fluidiza lanţurile de aprovizionare ale clienţilor noştri şi de a le pune acestora la dispoziţie o soluţie eficientă în termeni de control al costurilor şi trasabilitate”.

„În România, se aşteaptă o creştere în sectorul utilizării în comun a paleţilor, pe măsură ce tot mai mulţi producători, distribuitori şi furnizori conştientizează beneficiile pe care această soluţie le oferă. Apreciem realmente încrederea pe care Colgate-Palmolive ne-a acordat-o şi aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm parteneriatul pe viitor”.

CHEP lucrează cu Colgate-Palmolive în toată Europa Occidentală, inclusiv în Franţa, Italia, Spania şi Germania.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este lider mondial în produse de larg consum, focalizate în special pe îngrijirea bucală, îngrijirea corporală, curăţenia casei şi nutriţia animalelor de companie. Colgate îşi comercializează produsele în peste 200 ţări şi teritorii din întreaga lume, sub nume de marcă recunoscute la nivel internaţional, cum ar fi Colgate, Palmolive, Mennen, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sorriso, Kolynos, elmex, Tom’s of Maine, Sanex, Ajax, Axion, Soupline şi Suavitel, precum şi Hill’s Science Diet şi Hill’s Prescription Diet. Informaţii suplimentare despre activitatea Colgate la nivel global, la https://www.colgatepalmolive.com

Mai multe despre programul global de educaţie în sănătatea cavităţii bucale – Bright Smiles, Bright Futures™, la https://www.colgatebsbf.com

Despre CHEP (www.chep.com)

CHEP este lider mondial în domeniul soluţiilor de ambalare reutilizabile, returnabile şi gestionate, deservind numeroase dintre cele mai mari companii din lume în industrii precum bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi şi auto. Serviciile CHEP sunt sustenabile din punct de vedere ecologic şi sporesc eficienţa clienţilor, reducând, în acelaşi timp, riscurile operaţionale şi deprecierea produselor.

Cei peste 7.500 de angajaţi CHEP şi cele 300 de milioane de paleţi şi containere oferă o acoperire fără egal şi o valoare excepţională, deservind peste 500.000 de unităţi client în peste 50 de ţări. Portofoliul de clienţi include companii şi mărci internaţionale precum Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, Ford şi GM.  CHEP face parte din grupul Brambles Limited. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.