Investiții în infrastructura rutieră din nord-vestul țării

buse-homor-steiLa Ștei a fost semnat, în 6 octombrie, contractul de execuție a lucrărilor pentru Varianta de Ocolire, informează Ministerul Transporturilor.

Traseul are o lungime de 27 de km și străbate teritoriile localităților Ştei, Rieni şi Beiuş, aflate în sudul județului Bihor. Durata de execuție a lucrărilor este de 2 ani.

Valoarea contractului este de 257 de milioane lei, fără TVA, și beneficiază de cofinanțare 75% din fonduri FEDR.

Durata contractului va fi de 2 ani execuţie şi 2 ani garanţie.

La Aleșd a fost desemnat câștigătorul licitației pentru execuția Variantei de Ocolire a localității. Dacă nu vor fi înregistrate contestații în următoarea săptămână, contractul va putea fi semnat.

Proiectul pentru Lotul 1 al Variantei de Ocolire Aleșd Sud, cu o lungime de 9 km, nu a putut fi demarat până în prezent, din lipsă de finanțare.

Pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Satu Mare, CNADNR va emite Ordinul de începere pentru contractul de consultanță iar până la mijlocul lunii viitoare va fi emis și Ordinul de începere a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, și directorul CNADNR, Cătălin Homor, s-au deplasat într-o vizită de lucru în zona județului Bihor, unde s-au întâlnit cu primarii mai multor localități din zonă (precum Ștei și Aleșd), cu primarii Municipiilor Oradea și Satu Mare, dar și cu o serie de constructori, pentru a discuta demararea proiectelor din nord – vestul țării.

„Am cerut autorităților locale, societății civile, cât și constructorilor și reprezentanților CNADNR să rămână la fel de serioși și desigur, implicați în toate activitățile pe care le întreprind pentru această comunitate. Doar așa se vor putea concretiza toate proiectele vitale pentru infrastructura națională”, a declarat ministrul Transporturilor.

Sorin Bușe a continuat vizita de lucru pe șantierul DN 76 (Deva – Oradea), unde s-a declarat mulțumit de mobilizarea sporită a antreprenorilor față de luna trecută, în special pe Loturile 1, 4 și 5, precum și avansarea întregului proiect. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.