Cooperare Schengen: persoane şi bunuri depistate

Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 98 de persoane şi 11 de obiecte ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS). Cei din ţara noastră au localizat 62 de astfel de persoane, au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au identificat o persoană dată dispărută şi au depistat 20 de persoane căutate pentru a participa la diverse proceduri judiciare.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 2 autoturisme căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

La rândul lor, partenerii străini au identificat 36 de persoane căutate de autorităţile române în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 22 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, o persoană era semnalată ca fiind dispărută, iar 6 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

Totodată, 6 autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, precum şi 3 documente emise de România, informează, duminică IGPR. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.