Corlatean dezminte ca i-ar fi primit pe sefii organizatiilor judetene sa-i spuna pe cine sa puna la parchete si tribunale

Titus Corlatean califica acuzatia presedintelui suspendat Traian Basescu ca “i-a primit pe unii sefi de organizatii judetene, care i-au spus pe cine sa puna la parchete si tribunale”, drept “o noua manipulare si o noua dezinformare”. “Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, dezminte ferm acuzatia ca ar fi avut intalniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori-sefi la instantele din teritoriu, se arata intr-un comunicat al MJ.

“Aflat in campania pentru referendumul organizat pentru demiterea sa din functie, si folosind din nou asemenea manipulari si dezinformari, presedintele suspendat face din nou dovada ca nu are o conduita de tip european, conduita pe care o invoca atat de des in ultima vreme”, precizeaza MJ.

MJ arata ca ministrul Justitiei nu are in atributii numirile procurorilor-sefi la Parchetele de pe langa Curtile de Apel si Tribunalele din teritoriu, intrucat procedura pentru ocuparea unor asemenea posturi prevede organizarea unui concurs de proiecte manageriale si audierea candidatilor de catre o comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Acuzatiile lui Basescu

“Tinta lor (USL, n. red.) a fost Presedintele Romaniei, pentru ca el numeste functiile importante din Justitie – fie ca vorbim despre Inalta Curte, de parchetele importante, de adjunctii de la Inalta Curte, de la parchete, de sefii de sectii. Ei au fost tinta controlului (politic, n. red.). Acum am sa spun un lucru pe care cred ca am dreptul sa il spun, daca il stiu: Corlatean a primit sefii de organizatii judetene – pe unii din ei – care i-au spus: “Vrem, la Parchetul Curtii de Apel de nu stiu unde, (sa) il pui pe asta, vrem la tribunalul nu stiu care presedinte sau presedinta pe asta”. Deci sunt lucruri pe care le stiu. Poate sa se dea Corlatean de-a dura cat vrea el. Stiu ca s-a intamplat, si oamenii au reactionat. I-a dus capul pe unii PNL-isti si PSD-isti de frunte din teritoriu sa incerce sa-i cheme pe sefii Parchetelor judetene sau de pe langa Curtile de Apel. Ei, faptul ca oamenii acestia (din justitie, n. red.) au reactionat si au informat ierarhic sefii arata ca nu le va fi usor (celor din USL, n. red.). Dar concluzia raspunsului meu este ca niste oameni politici, lipsiti de mila pentru tara, de dragul de a pune mana pe Justitie au sacrificat-o pur si simplu, cu tot cu romani”, a declarat Traian Basescu luni seara, la B1 TV.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.