Cornel Olendraru, un român la conducerea Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia

Începând cu luna septembrie a.c., Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMSD) are un nou director: Cornel Olendraru, cel care îl înlocuieşte pe Jacques Eudeline – aflat în această funcţie din 2008 până în prezent, când va ieşi la pensie. Olendraru este cel de-al patrulea manager român de top numit în cadrul Grupului Renault în Romania în ultimii ani, după Sorin Buşe – la Renault Technologie Roumanie (2010), Aurelia Leoveanu – la Renault Crédit International (2012) şi Anica Muntean – la Centrul Tehnic Titu (2012).

Cornel Olendraru, de 42 de ani, s-a alăturat Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia în anul 2010, în funcţia de director fabricaţie. El preia acum responsabilităţile de management al întregii uzine de la Jacques Eudeline, care urmează să iasă la pensie, precizează un comunicat remis recdacţiei din partea Uzinei.

Astfel, Cornel Olendraru va coordona activitatea celor 3.800 de angajaţi ai UMSD, a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni.

„Este începutul unei mari provocări profesionale. În primul rând, pentru că acest nou post implică gestiunea celei mai complexe uzine mecanice din Grupul Renault în lume, care înglobează foarte multe tehnologii de fabricaţie: turnătorie aluminiu sub presiune, uzinare, asamblare de cutii de viteze pentru gamele de maşini Dacia, Renault şi Nissan, asamblare de motoare benzină (tip K7 şi H4), sudură şi asamblare de osii şi punţi, în principal pentru Dacia (Logan şi Duster). Apoi, mai important, deoarece presupune conducerea unei echipe mari şi diverse, cu rezultate, exigentă în ceea ce priveşte calitatea produselor care pleacă din uzină, o echipă pe care o respect, care m-a primit bine şi cu care lucrez minunat de mai bine de doi ani. Cu ei împărtăşesc un ataşament sufletesc special pentru marca Dacia şi îmi doresc sa îi ajut să se autodepăşească în permanenţă”, a declarat Cornel Olendraru.

Carte de vizită

Cornel Olendraru s-a născut în anul 1969 la Piaţa Neamţ şi a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Deţine un master şi un doctorat în mecanică, obţinute la Şcoala Politehnica Palaiseau din Franţa.

Începând cu anul 1999 îşi începe activitatea ca inginer la Honeywell, unde a lucrat în fabricile din Franţa, Marea Britanie şi Italia, iar între 2001 şi 2003 a fost responsabil de coordonarea capacităţii de producţie şi de performanţa uzinelor din Europa.

Din 2003 revine în România, la Honeywell Garret, unde este, pe rând, director de producţie, director logistică şi director al uzinei.

În 2010 preia conducerea departamentului de fabricaţie din cadrul Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia. Din septembrie 2012, Cornel Olendraru este numit director al aceleiaşi Uzine.

Despre UMSD

Întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină din cadrul Grupului Renault în lume din punct de vedere al diversităţii proceselor.

Uzina are 3.800 de angajati, din care 27% femei. Sistemul de producţie Renault (SPR), „motorul” de performanţă Renault, este introdus încă din anul 2002.

În cele 7 departamente de fabricaţie ale Uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.