Costel Comana de la Regiotrans s-a sinucis

Omul de afaceri Costel Comana a fost găsit mort în toaleta unui avion al companiei columbiene Avianca, fiind vorba despre o sinucidere, scrie publicația “Costa Rica Hoy” în ediția electronică, citată de Agerpres. Ministerul român de Externe confirmă știrea macabră, precizând că acesta a fost găsit strangulat. Potrivit Noticiasrcn.com, românul a părăsit Brazilia pentru a evita să fie prins.

Costel Comana este unul dintre patronii companiei feroviare private Regiotrans cercetați de procurorii DNA într-un dosar de coruptie, alături de directori din CFR și din Ministerul Transporturilor.

În urmă cu 6 zile, Estrella Ștefănescu, șef serviciu Urmărire Transporturi din cadrul CNCF CFR SA, a fost arestată preventiv pentru că ar fi favorizat la licitații firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea – arestat și el odată cu ea – și Costel Comana.

Potrivit revistei Forbes, Comana figura în Top 500 miliardari.

Autoritățile costaricane spun că românul, în vârstă de 53 de ani, călătorea împreună cu o femeie, la bordul unui avion care circula miercuri pe ruta Bogotá – San José.  Pasagerul s-ar fi spânzurat de ușa toaletei, însă autoritățile costaricane nu au confirmat cauzele morții.

El era însoțit de o conațională de 35 de ani, care a declarat că bărbatul era nervos și s-a dus de mai multe ori la toaletă în timpul zborului. “Ea a declarat că, la un moment dat, a adormit și când s-a trezit, cu circa 5 minute înainte de aterizare, și-a dat seama că bărbatul nu se mai afla lângă ea”, a anunțat Organismul de Investigații Judiciare din Costa Rica (OIJ), într-un comunicat de presă, citat de EFE.

Femeia s-a dus să-l caute la toaletă, a bătut la ușă și, cum nu i-a răspuns nimeni, a cerut ajutorul unei stewardese a companiei Avianca. Stewardesa a deschis ușa toaletei și l-a descoperit pe român fără viață, relatează agenția spaniolă de presă.

Potrivit registrelor aeroportului Juan Santa María din San José, pasagerul figurează că ar fi intrat pe teritoriul Costa Rica încă din 1 februarie, însă nu există informații în aceste registre care să indice nici când anume a părăsit țara central-americană, nici cum și când a ajuns la Bogotá.

Biletul pe care-l achiziționase pentru zborul de miercuri al companiei Avianca nu era un bilet dus-întors, ci era un bilet de tip dus, pe ruta Bogotá — San José.

Potrivit informațiilor aeroportuare, avionul a decolat din Bogotá la ora locală 8.00 a.m. și a aterizat în capitala costaricană San José la ora locală 9.05 a.m.

Postul de radio columbian RCN precizează că pasagerul român venea din Brazilia, se oprise la Bogotá, dar destinația sa finală era Costa Rica. RCN scrie pe pagina electronică și că, în cazul în care identitatea victimei se va confirma, atunci este vorba despre unul dintre cei mai bogați oameni din România, care controla societatea Regiotrans și avea probleme cu justiția, fiind acuzat de fapte de corupție.

La rândul său, compania Avianca a difuzat un comunicat – citat de RCN – în care confirmă moartea cetățeanului român. RCN relatează că, în comunicatul difuzat de Avianca, se mai menționează că incidentul s-a petrecut pe cursa LR 697, operată de Lacsa, o filială a companiei Avianca.

“Costel Comana a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea şi făcea parte din cercul de apropiaţi ai acestuia şi ai soţiei şefului PSD. De asemenea, Comana era un protejat de-al lui Dragnea şi, la fel ca şi un alt coleg de la facultate de la Tel Drum, se ocupa de afaceri cu cu regim preferenţial din zona şefului PSD, fiind suspectat că este paravan pentru aceste inginerii financiare. Comana era divorţat, avea un copil din căsătorie, dar femeia cu care era în avion era secretara acestuia, Diana, care a fost şi ea angajată la firmele acestuia şi cu care avea o relaţie de mai multă vreme. Comana era, în afară de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov, societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip, ca sponsorizare. De altfel, mai multe bunuri ale familiei erau trecute pe diverse firme. Comana şi-a început activitatea ca şef de gară, de unde a fost repede recuperat de fostul coleg şi bun prieten, Liviu Dragnea, şi propulsat în zona afacerilor de milioane de euro”, scrie ziuanews.ro. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.