COTAR nu participă la protest dar cere Parlamentului demiterea lui Negrițoiu

stefanescu-presedintele-cotarConfederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) și-a suspendat acțiunea de protest din Piața Victoriei, considerând că obiectivele stabilite în cadrul consiliului director au fost îndeplinite.

Iată restul comunicatului transmis redacției:

Reamintim că în data de 14 septembrie 2016, organizațiile patronale din transporturi au ajuns la un acord cu Guvernul României, pe tema crizei RCA, având în vedere adoptarea a doua elemente absolut necesare stabilizării prețului RCA:

– OUG privind asigurarea de răspundere civila a autovehiculelor (RCA), act normativ care cuprinde pentru prima data un nou mod de calcul al poliței RCA, respectiv, construcția prețului RCA în funcție de ‘tariful de referință’ calculat semestrial de către ASF;

– adoptarea de către Guvernul României a măsurii de înghețare a prețului polițelor RCA, după calculele tarifelor de referință pe diferite clase de autovehicule, în funcție de riscuri omogene, ce vor fi transmise de către ASF, în perioada imediat următoare.

Mitingul este ultima formă de protest, iar COTAR a obținut tot ceea ce a propus prin dialog. “Astăzi asistăm la deturnarea mișcării patronale pentru că Guvernul României a dat curs la toate cererile transportatorilor.

“Ne cerem scuze cetățenilor României pentru întreg deranjul cauzat în ultimele luni de către protestele noastre, însă, îi asigurăm de faptul că aceste manifestări au fost cu adevărat îndreptățite, iar rezultatele obținute de către transportatori prin reașezarea prețurilor RCA, se vor resimți în curând în buzunarele tuturor șoferilor din România. COTAR va urmări în permanență, cu mare atenție, evoluția primelor RCA și considerăm că orice derapaj al ASF trebuie sancționat. Parlamentul Romaniei trebuie să înceapă de urgență procedurile de destituire ale lui Mișu Negrițoiu, principalul vinovat al crizei RCA”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

COTAR are ca membri, federații și asociații din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi și închiriere, școlilor de conducători auto, precum și a service-urilor auto din România, având 32 filiale județene cu personalitate juridică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.