COTAR nu participă la protestele transportatorilor

COTAR anunţă că nu participă la protestele transportatorilor, deşi susţine revendicările CNR şi UNTRR, dar nu şi modalitatea prin care aceste organizaţii patronale doresc rezolvarea lor. „O serie de probleme importante, ridicate atât de transportatorii de persoane, cât şi de cei de marfă, au fost soluţionate în discuţiile de marţi cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, la care COTAR a fost singura organizaţie patronală prezentă, astfel că nu vedem de ce mai are loc un protest”, argumentează Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, într-un comunicat remis redacţiei.

El susţine că „în cadrul discuţiilor s-a rezolvat problema echipării maşinilor cu plăcuţe cu dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului – care, în opinia CNR, crea distorsiuni grave pe piaţa naţională de transport rutier”.

Amintim însă că această problemă a fost soluţionată încă de acum două zile, când ministrul Transporturilor a modificat art. III din Ordinul 1640/2012, prorogarea termenului pentru impunerea plăcuţelor fiind anunţată  ieri de minister.

CNR şi UNTRR au anunţat că transportatorii protestează faţă de “suma problemelor de natură legislativă şi instituţională actuale care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din România”. Astfel, începând cu 23 mai, transportatorii rutieri “vor protesta prin rularea cu viteze de 10 km/h, pentru a reflecta viteza de reacție a ministerului”.

Iată ce spune comunicatul COTAR: „Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), prin preşedintele Vasile Ştefănescu aduce la cunoştinţă opiniei publice, autorităţilor şi operatorilor de transport persoane că NU participă la acţiunile de protest anunţate de CNR în data de 23 mai 2013. Considerăm că orice problemă ar aveau-o transportatorii, indiferent că sunt de marfă sau călători, se rezolvă numai la masa dialogului cu autorităţile incriminate, mitingurile fiind ultima soluţie, în cazul în care nu există dialog”.

Vasile Ştefănescu declară în comunicat: „Mă surprinde că transportatorii de marfă din CNR anunţă pentru mâine acţiuni de protest cu blocarea unor trasee rutiere, afectând şi transportul de persoane, atât timp cât reprezentanţii lor au lipsit marţi, 21 mai 2013, de la negocierile cu ministrul transporturilor, domnul Relu Fenechiu. Dacă vor dialog, atunci de ce nu participă la dialog? COTAR susţine revendicările acestor organizaţii patronale, dar nu şi modalitatea prin care ele vor să le rezolve. O serie de probleme importante, ridicate atât de transportatorii de persoane, cât şi de cei de marfă, au fost soluţionate în discuţiile de marţi. Atunci de ce mai are loc un protest?”.

El precizează că organizaţia patronală pe care o reprezintă a fost singura care s-a prezentat la dialogul cu ministrul Transporturilor.

Conform preşedintelui COTAR, „în cadrul discuţiilor s-a rezolvat problema echipării maşinilor cu plăcuţe cu dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului – care, în opinia CNR, crea distorsiuni grave pe piaţa naţională de transport rutier”.

„Mitingurile sunt ultima soluţie, în cazul in care nu există dialog”, conchide Ştefănescu.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), cu sediul în Bucureşti, str. George Enescu nr. 27-29, Sector 1, reprezentativă la nivel naţional conform Legii nr. 62/2011 şi a Sentinţei Civile nr. 23 FED/16.11.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, pe sectorul de activitate „transporturi rutiere”, are ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto, precum şi a service-urilor auto din România. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.