Cotațiile mărfurilor și tranziția în energie, principalele teme ale Congresului Mondial al Energiei 2016

Cea de-a 23-a ediţie a Congresului Mondial al Energiei, care va avea loc la Istanbul în perioada 9 – 13 octombrie 2016, va dezbate, potrivit programului său oficial, teme ca adaptarea la condițiile dificile pe piața materiilor prime și impactul acordului COP21 asupra domeniului energiei.

Vor fi susţinute discursuri de către  lideri importanți ca Jean-Bernard Levy, Președinte și CEO al EDF; Amin H. Nasser, CEO al Saudi Aramco; Zhenya Liu, președinte al SGCC; Johannes Teyssen, CEO al E.ON; Strive Masiyiwa, CEO al Econet, precum și Ben van Beurden, CEO al Shell.  

Pe parcursul celor patru zile vor fi abordate cele mai importante teme cu care se confruntă întreaga comunitate globală a liderilor din energie, în procesul de tranziție către un viitor energetic cu o amprentă redusă de carbon. Discuțiile vor acoperi o gamă variată de teme, de la modele de afaceri inovatoare care modeleaza revoluția în electricitate, până la acțiunile necesare pentru a atinge obiectivele viitorului în energie.

Fiecare zi a Congresului va fi dedicată unei teme: ziua 1 – Viziune și scenarii pentru viitor; ziua 2 – Identificarea oportunităților de afaceri, resurse și tehnologii; ziua 3 – Trilema energiei; ziua 4  este dedicată Africii și rolului său în asigurarea unui viitor stabil în energie.

Lucrările Congresului Mondial al Energiei vor debuta luni, 10 Octombrie, cu o alocuțiune specială a Prim-Ministrului Turciei, Ahmet Davutoglu, urmată de sesiunea de deschidere, cu Fatih Birol, Director Executiv al Agenției Internaționale a Energiei; Isabelle Kocher, CEO adjunct și Chief Operating Officer ENGIE și Guler Sabanci, Președinte și Managing Director al Sabanci Holding, care vor discuta provocările globale ale marii tranziții în energie având ca orizont anul 2060.

Christoph Frei, Secretar General al Consiliului Mondial al Energiei, a declarat: “Ne aflăm foarte aproape de o mare tranziție în energie. Întrucât companiile și guvernele vor aborda teme cum ar fi impactul prețului mărfurilor, dinamica energiilor regenerabile, volatilitatea prețurilor certificatelor de emisii CO2, integrarea Chinei și Indiei în instituțiile internaționale din domeniul energiei și o nouă atitudine în privința inovării, este evident că acest Congres nu evită deciziile dificile. Evenimentul din acest an reprezintă platforma perfectă pentru comunitatea globală, care se reunește pentru a configura piața viitorului”.

Hasan Murat Mercan, Președinte al Comitetului Turc al Consiliului Mondial  al Energiei, a afirmat: “Anvergura și experiența vorbitorilor cheie sunt de excepție, și suntem încântați să putem ura bun venit Miniștrilor și Șefilor de stat, precum Rainer Baake, Secretar de Stat în Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie, care va conduce lucrările în a treia zi a Congresului – Trilema Energiei: Soluții Strategice pentru Asigurarea Prosperității. Este un eveniment de la care comunitatea globală a energiei nu poate lipsi pentru că fiecare participant are o temă de interes şi ceva de aflat prin participarea sa la acest Congres”.

Cea de-a 23-a ediţie a Congresului Mondial al Energiei se va desfășura sub patronajul Președintelui Republicii Turcia, Excelența Sa Recep Tayyip Erdoğan, care se va adresa personal celor 10,000 de importanți delegați din domeniul energiei și la va ura bun venit la Istanbul, un oraș cu îndelungată istorie.

Detalii despre Congres și program, la https://www.wec2016istanbul.org.tr/

Persoană de contact: 

Roisin Miller, Grayling roisin.miller@grayling.com / 0207 592 7922

Despre Consiliul Mondial al Energiei

Fondat în 1923, ConsiliulMondial al Energiei este singurul forum global pentru dezbatere și implicare reală în realizarea unui viitor sustenabil în domeniul energiei. Rețeaua noastră de 93 de comitete naționale reprezintă peste 3.000 de organizații, incluzând guverne, companii și instituții cu expertiză. Misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea energetică durabilă și  utilizarea surselor de energie în beneficiul tuturor. Congresul Mondial al Energiei este cea mai importantă reuniune pe teme de energie la nivel global.

Mai multe informații, la www.worldenergy.org; @WECouncil

Despre Congresul Mondial al Energiei

Congresul Mondial al Energiei, organizat la fiecare trei ani, a devenit încă din 1923 principalul forum global de dezbatere pentru lideri interesați de soluții la problemele energiei. Pe lângă dezbateri, evenimentul reprezintă o ocazie pentru companii de a-și prezenta tehnologiile și de a explora oportunități de afaceri.

Pentru informații și înregistrare la Congresul Mondial al Energiei 2016, accesați https://wec2016istanbul.org.tr/.

Puteți fi la curent cu evenimentul la adresele @WECongress, folosind tag-ul #WECongress2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.