Crin Antonescu: ”Ma retrag definitiv din viata politica daca romanii il valideaza pe Basescu la referendum”

Crin Antonescu, presedintelui Senatului si viitorul presedinte al Romaniei dupa suspendarea lui Traian Basescu, a declarat, vineri, in plenul Parlamentului, ca se va retrage definitiv din viata politica” in cazul in care verdictul dat de romani la referendum va fi ca Traian Basescu sa ramana in continuare la conducerea tarii”. Seful statului a iesit din sala la discursul lui Antonescu, insa la intoarcere, cand a aflat despre promisiune, i-a oferit o foaie de hartie pe care viitorul presedinte interimar sa-si scrie angajamentul.

“Daca nu veti fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, ma retrag definitiv din viata politica”, a promis el.

Antonescu a spus apoi ca Traian Bassescu “este un om puternic, insa nu a fost si nu va fi niciodata un adevarat lider al acestei natiuni”.

Seful statului a iesit din sala – spunand jurnalistilor ca se duce sa fumeze -, astfel ca nu a auzit promisiunea lui Antonescu, insa la intoarcere i-a oferit o coala de hartie pe care sa-si noteze angajamentul.

“Dumneavoastra, personal, va urez un presedinte atat de bun, incat sa fie bun si pentru dumneavoastra”, a replicat liderul PNL.

 “In ciuda tensiunii, e una din cele mai frumoase zile ale vietii politice romanesti. Cred ca foarte multi stiu ca in fond astazi s-a ajuns la solicitarea de suspendare a presedintelui Romaniei dupa ce ani de zile presedintele Romaniei a suspendat Constitutia Romaniei”, a spus Antonescu.

“Nu atacam nicio institutie, ci ne aflam in miezul exercitiului democratic”

In replica la acuzele sefului statului privind acapararea institutiilor statului, cel care a devenit presedinte al Senatului in urma cu 3 zile si va deveni in aceasta seara presedintele interimar al Romaniei a precizat ca USL “nu da nicio lovitura de stat”. “Nu atacam nicio institutie, ci ne aflam in miezul exercitiului democratic”.

“Niciun apropiat al presedintelui nu a fost deranjat de Justitie. Presedintele se ascunde azi, a facut-o si in fata noastra. In anumite imprejurari si in anumite functii vorba insemana fapta. Aceasta este marea problema pe care noi azi propunem sa o sanctionam printr-un vot politic, trimitandu-l la judecata electoralului roman”, a continuat el.

“Am cinstea de a vorbi ca reprezentat al unui partid, PNL, care este cel mai vechi si singurul care a supravietuit. Un regim politic prezidential poate fi inca un regim democratic. Traian Basescu si sustinatorii politici au incercat mereu sa transforme Romania intr-un regim unipersonal si discretionar. Reamintesc ca PNL facea parte din Guvernul care a luat primele masuri pentru apropierea Romaniei de UE si NATO”, a mai spus Antonescu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.