Crin: Basescu seamana cu un alt conducator de trista amintire in 21 decembrie ’89

La cateva minute de la declaratia presedintelui Traian Basescu, Crin Antonescu a venit cu replica: “Basescu vorbeste astazi lucruri inacceptabile din pozitia de presedinte al Romaniei, semanand cu un alt conducator de trista amintire in ziua de 21 decembrie ’89”. Abia ales presedinte al Senatului – si, implicit, al doilea om in stat, printr-o procedura extrem de contestata -, el a spus ca “este o incercare inacceptabila de amenintare si intimidare”.

“Nu s-a incalcat nimic din Constitutie, din regulamente. PDL incearca cu tot felul de tertipuri si declaratii aberante gen “lovitura de stat” sa nu ia act de schimbarea realitatilor politice. Ei incearca sa blocheze aceasta majoritate parlamentara”, a replicat Antonescu.

Despre suspendarea presedintelui, el a spus ca “o sa discutam cand aceste subiecte vor fi de actualitate”. “In ultimele saptamani si astazi in Parlament, in deplina conformitate cu Constitutia, cu toate legile din aceasta tara, cu regulamentele celor doua camere, parlamentarii romani au luat decizii privitoare la Parlamentul Romaniei. Nimeni, nici presedintele, nici alta persoana nu poate cenzura dreptul membrilor Parlamentului Romaniei – singurul legiuitor si izvor de lege. Astazi, pana la urma, au fost schimbate printr-un vor constitutional niste persoane. Nu au fost in nici un fel atacate institutii, ci schimbate niste persoane, asa cum se intampla tot timpul in jocul politic. Nici eu, nici ceilati lideri pe care Basescu a incercat sa-i ameninte nu ne temem de Traian Basescu”, a continuat liderul PNL.

Ne dorim o justitie depolitizata

“Noi ne dorim o justitie corecta, eficienta, depolitizata. Nici eu, nici Ponta, nici Constantin, nici Hunor nu am avut si nici nu vom avea dosare pe care justitia sa le inchida, cum are Basescu. Basescu vorbeste astazi lucruri inacceptabile din pozitia de presedinte al Romanie, semanand cu un alt conducator de trista amintire in ziua de 21 decembrie ’89. Ii cer la randul meu, in calitate de Presedinte al Senatului, sa renunte la intimidari, amenintari, la convingerea nefasta ca poate conduce orice in aceasta tara”, a conchis copresedintele USL. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.