Crin: Daca rezolvam cu CCR-ul, putem incepe suspendarea lui Basescu

Liderul PNL si copresedintele USL a declarat luni, la Antena 3, ca “daca rezolvam cu CCR, putem incepe suspendarea presedintelui Basescu”. Despre Vasle Blaga a spus ca este “obraznic”, iar Victor Ponta “nu este copil, ci un om care, spre deosebire de Blaga, are curajul a se lupte cu un santajist”. “Blaga, care a fost toata viata lui sluga lui Basescu, sa o lase mai moale cu copiii la conducere tarii”. Despre demisia in scris inmanata din nou de Basescu lui Ponta, Crin Antonescu se indoieste. “Va pot asigura ca Traian Basescu nu va demisiona, nu acum si nu la propunerea asta, cu toate ca Victor Ponta a facut propunerea asta foarte serios. Basescu putea pune orice hartie acolo (in mapa rosie pe care presedintele i-a inmant-o premierului dupa ceremonia de investire in functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu), mai putin demisia lui. Cine stie ce alt santaj, cine stie ce alta hartie, dar nu demisia lui”, amai declarat liderul liberal.

 “Miza pentru noi este ca aceasta tara sa fie deblocata. In fruntea acestei tari, fiecare – Guvern, Parlament – sa isi faca treaba. La Consiliul European, prin tematica economica, Romania trebuia sa fie reprezentata de primul ministru. Curtea Constitutionala vine si imi spune ca Romania trebuie sa fie reprezentata de presedinte. CCR, facand politica partizana pentru Basescu si PDL, vine si imi spune ca nu pot sa legiferez un tip de vot. Vine CCR si ne spune cine sa ne reprezinte la Bruxelles, ce lege sa facem si ce nu. Eu propun sa plecam acasa. Acesti judecatori de la CCR sunt alesi pe 9 ani, ne spun ei ce sa facem”, a continuat copresedintele USL.

“Cum sa guvernezi o tara cand tie iti interzice CCR, un Zegrean, sa te duci la Bruxelles?!?”

“Parlamentul, Guvernul impreuna pot sa ii revoce pe judecatorii CCR. Daca nu, aceasta tara nu poate fi guvernata pentru ca nu putem vorbi de suspendarea lui Traian Basescu, de suspendarea Robertei Anastase. In actuala ei componenta, CCR este o rusine. Ma refer la oameni, doamna. Va pot argumenta asta prin cateva decizii atat de stravezii partizane si probabil comandate pe care le-a dat CCR: Cum sa guvernezi o tara, cand tie iti interzice Curtea Constitutionala, un Zegrean, sa te duci la Bruxelles? Cand tu esti prim-ministru, ai votul Parlamentului”, a afirmat Crin Antonescu.

Blaga este “un obraznic, “sluga lui Basescu”

“Dl Blaga este obraznic. Victor Ponta nu este copil, V. Ponta este un om care, spre deosebiure de Blaga, are curajul a se lupte cu un santajist. Blaga, care a fost toata viata lui sluga lui Basescu, sa o lase mai moale cu copii la conducere tarii”, a spus Antonescu despre presedintele Senatului,pe care Ponta il curteaza acum sa participe la lucrarile Parlamentului pentru adoptarea rapida a unei noi legi pentru alegerile parlamentare din toamna.

“Eu consider ca, la urma urmelor, dna Anastase si dl Blaga, in momentul in care realitatea politica s-a schimbat atat de tare incat Vasile Blaga isi asuma deschis ca este liderul Opozitiei – ala mic, ca ala mare este Traian Basescu -, eu mi-as fi dat demisia. Sunt vehement impotriva tuturor acestor smecheri […] care continua sa-l slugareasca pe Basescu, dar sunt foarte obraznici cu unul ca Ponta”.

“Sa facem Constitutia dupa dorinta lui Basescu numai ca sa demisioneze”

“Va pot asigura ca Traian Basescu nu va demisiona, nu acum si nu la propunerea asta, cu toate ca Victor Ponta a facut propunerea asta foarte serios. Basescu putea pune orice hartie acolo (in mapa rosie pe care presedintele i-a inmant-o premierului dupa ceremonia de investire in functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu), mai putin demisia lui, cine stie ce alt santaj, cine stie ce alta hartie, dar nu demisia lui. Ce ar insemna, pentru ca ne dorim ca dl Basescu sa plece, ce ar insemna sa ne apucam intr-o saptamana sa facem Constitutia dupa dorinta lui Traian Basescu numai ca sa demisoneze? Asta este un circ.

Cand vom discuta despre Constitutie si modificarea ei, cu siguranta vom negocia cu grupurile parlamentare etc., dar nu pentru demisia presedintelui”, a mai spus Antonescu.

“Putem depune cerere de suspendare saptamana aceasta si sa o si votam”

“Propaganda considera ca eu si cu Voiculescu nu putem dormi noaptea daca nu e suspendat Basescu. Eu, pana una alta, am obligatii ca presedinte de partid de care trebuie sa ma achit.

Ca lider care m-am angajat impreuna cu Victor Ponta in fata cetatenilor sa ii scapam, sigur ca discut despre suspendarea lui Traian Basescu, dar nu ca sa fiu eu presedinte”, a continuat el.

Liderul PNL a fost intrebat ce poate insemna sesiunea extraordinara pentru duce la deblocarea activitatii guvernamentale.”Ar putea insemna inclusiv ca Basescu mai e sau nu mai e presedinte al Romaniei”, a replicat Antonescu.

De asemenea, el a fost intrebat daca USL va depune cerere de suspendare saptamana aceasta pentru presedintele Romaniei. “Da, eu cred ca putem sa o si votam saptamana asta”, a răspuns Antonescu.

El a insistat ca se poate ajunge la suspendare daca sunt intrunite conditiile procedurale parlamentare, fiind necesar insa si un raspuns al Curtii Constitutionale. “Da (putem ajunge la suspendare, n.red.), daca avem o Curte Constitutionala care, conform normelor in vigoare – ca noi putem sa facem o solicitare de suspendare, e dreptul nostru, fiind parlamentari – si Curtea Constitutionala si domnul Zegrean, cum a spus atunci ca suntem obositi si nu putem sa dam motivatia, zice “suntem obositi, plecam vreo 3 luni in concediu, si prin noiembrie sau decembrie vedem răspunsul, avizul, obligatoriu, conform sau consultativ. Poate sa faca orice Curtea Constitutionala, ca, nu e asa, e independenta si este expresia varfului de independenta juridica a Romaniei”, a conchis Antonescu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.