Crin vrea presedinte la Senat si apoi in locul lui Basescu, fara alegeri. Blaga: Este o lovitura de stat!

USL a convocat, marti, o sedinta a Biroului Permanent, in care s-a propus revocarea lui Vasile Blaga de la presedintia Senatului si a Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor. In locul lor vor fi numiti Crin Antonescu si Valeriu Zgonea. Odata ajuns al doilea om in stat, Crin Antonescu are cale libera sa isi vada visul cu ochii: suspendarea presedintelui Traian Basescu si instalarea lui ca interimar, asa cum a procedat Vacaroiu la suspendarea precedenta, din 2007. Astfel, Crin va ajunge presedintele Romaniei fara efortul de a participa la alegeri si de a obtine functia suprema in stat printr-un exercitiu democratic. Intrebat de ce va vrea USL sa-l demita pe Vasile Blaga, Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, a raspuns sec: “Pentru ca avem majoritatea”. Vasile Blaga a acuzat ca “este lovitura de stat”, precizand ca “USL convoaca sesiune extraordinara incalcand Constitutia”.

Ilie Sarbu a explicat cum va fi revocat Vasile Blaga de la sefia Senatului: cererea de revocare a lui Vasile Blaga va fi trimisa la Monitorul Oficial si publicata imediat, iar in baza acestei decizii va fi convocata o noua sedina a Biroului Permanent, in jurul orei 17.00, pentru votul impotriva lui Blaga.

Insa potrivit Constitutiei, membrii Biroului Permanent nu pot convoca sedinta extraordinara a plenului, acest atribut avandu-l doar presedintii de Camera, adica Blaga si Anastase.

Intrebat de ce va vrea USL sa-l demita pe Vasile Blaga, Ilie Sarbu a spus: “Pentru ca avem majoritatea”. El a adaugat ca Blaga “a obstructionat sedintele plenului”.

Vasile Blaga a acuzat ca “Este lovitura de stat. USL convoaca sesiune extraordinara incalcand Constitutia si regulamentul Senatului. USL nu are nici un motiv pentru a ma demite. Suntem in aceeasi logica: confiscarea institutiilor statului”.

“USL nu guverneaza, vedeti asta. A avut aseara o sedinta de Guvern in care nu a luat nicio decizie. Scopul lor este acela de a acapara punct cu punct toate institutiile statului. Bineinteles ca hotararea pe care o va lua Parlamentul noi o vom ataca la CCR”, a declarat Vasile Blaga.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.