Cu 13,4% mai multe lucrari de constructii in februarie

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,4% ca serie bruta, in luna februarie, fata de ianuarie, si cu 1,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate vineri. Comparativ cu februarie 2011, lucrarile de constructii au crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,4%, respectiv cu 6,0%.

Cresteri au fost consemnate la lucrarile de constructii noi (18,9%) in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 1,5%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale, cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La cladirile nerezidentiale a avut loc o scadere cu 5,1%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri cu 14,7% la lucrarile de intretinere si reparatii curente, iar la lucrarile de constructii noi, cu 6,1%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 10,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,5% la constructiile ingineresti. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%.

Diferente fata de februarie 2011

Fata de februarie 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,4%, respectiv cu 6,0%.

Ca serie bruta, pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere cu 23,9% la lucrarile de constructii noi. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente au avut loc scaderi cu 41,2%, respectiv cu 10,0%.

Pe obiecte de constructii, s-a inregistrat o crestere la constructiile ingineresti cu 45,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 24,9% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. La lucrarile de reparatii capitale a avut loc o scadere cu 36,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 35,0%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%.

Cresteri cu 5,7% fata de ianuarie-februarie 2011

In primele doua luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,3%, respectiv cu 5,7%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Ca serie bruta, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-35,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-32,2%). La lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 33,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 28,3%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 36,7%, respectiv cu 11,2%.

In perioada ianuarie – februarie 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+38,1%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 33,0%, respectiv cu 22,1%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 41,3%, respectiv cu 3,3%. Constructiile ingineresti au crescut cu 25,5%. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.