Dan Diaconescu a zburat în Germania

Dan Diaconescu (DD) a plecat luni la ora 17.00, cu o cursă aeriană, spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim. După doi ani de când a fost trimis în judecată pentru şantaj şi avea interzis să părăsească ţara, şeful OTV a redobândit acest drept în 3 iulie a.c., când instanţa a decis ridicarea interdicţiei. Ulterior, recursul DNA a fost respins, astfel că decizia a rămas definitivă.

Membrii comisiei de privatizare au fost informaţi că Dan Diaconescu a părăsit România, dar că se va întoarce miercuri, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de preluare a 54,8% din acţiunile Oltchim.

Patronul OTV a câştigat, vineri, licitaţia, cu o ofertă de 203 milioane de lei (45 mil. euro), pentru titlurile deţinute de stat.

Luni dimineaţă era programată semnarea contractului, însă acest lucru nu s-a mai produs, DD invocând faptul că va da banii numai dacă aceştia vor merge la achitarea salariilor restante ale angajaţilor (circa 5 mil. lei pentru o lună şi jumătate).

Toată lumea, inclusiv premierul Victor Ponta, consideră că totul a fost o cacealma, însă preşedintele PPDD mai are la dispoziţie 9 zile pentru a parafa documentele.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.