UPDATE! Dan M. Costescu, noul director general al CFR SA

CFR SA are un nou director general, pe Dan M. Costescu, după ce fostul șef, Ionel Voicu, a demisionat recent iar interimatul la conducerea companiei a fost asigurat de Macarie Alexandru Moldovan, revenit acum la funcţia de director general adjunct al direcţiei tehnice.

UPDATE 12 martie: Ministrul Ioan Rus a participat la învestirea lui Iosif Szentes în funcția de  director general al SNTFC CFR Călători SA și a lui Dan Costescu în cea de director general al CNCF CFR SA.

Costescu are 46 de ani și a înfiinţat, dezvoltat şi condus companii de inginerie feroviară, precum Forschung Mess – und Daten-Technik Zentrum (Germania) şi Sistematic Engineering (România).

El a fost numit director general al CFR „în urma unui proces de selecţie desfăşurat în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi va prelua luni conducerea executivă a companiei, anunţă CFR, într-un comunicat.

“Experienţa profesională, acumulată în cei peste 20 de ani de activitate în domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere şi implementare de proiecte, consultanţă feroviară, cercetare sau academic, i-a permis ocuparea până în prezent a unor poziţii reprezentative în companii private sau de stat, din România şi Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviară. A fost responsabil individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziţie, restructurare, repoziţionare pe piaţă sau integrare în structura dorită de acţionariat, ori autoritatea tutelară a unor companii precum: Romvag (România), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/Cale Ferată Privată (Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER)”, se adaugă în comunicatul CFR. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.