Dan Nica da afara rapid 1.068 de angajati de la Posta

Dan Nica, noul Ministru al Comunicatiilor, va prezenta, vineri, Consiliul de Administratie al Postei Romane un plan urgent de restructurare a acestei companii de stat, care implica printre altele concedierea a 1.068 de angajati din aparatul TESA – functii de conducere si administrative. Daca sindicatele nu isi vor da acordul,”intram in varianta B, care din pacate inseamna intrarea in insolventa”, a precizat ministrul joi, de Ziua Comunicatiilor. Conducerea Postei Romane a si fost schimbata saptamana trecuta, Ion Smeeianu fiind numit noul director general.

“Varianta prezentata maine in Consiliul de Administratie inseamna aprobarea noii organigrame, destitutirea si trecerea in somaj a 2 din 3 directori, adica in loc de 150 de directori vor ramane cel mult o treime. 1068, cred, sunt persoanele care vor fi disponibilizate si care provin din aparatul TESA, neesential, si care in general este format din persoane angajate de maxim 3 ani care nu au nici competentele necesare si pentru care li s-au creat si posturi sau birouri ca sa poata sa-si justifice angajarea. Un lucru cu totul surprinzator, daca tot au fost angajati foarte recent, s-au dus si la maximul grilei de salarizare, adica unul care lucreaza de un an are salariul mai mare decat unul care lucreaza de 20 de ani”, a precizat Dan Nica.

Datorie la buget de 110 mil lei si amenda similara la Consiliul Concurentei

Ministrul Comunicatiilor a spus ca a propus acest plan “ca urmare a faptului ca in toata aceasta perioada a fost o actiune de devalizare a acestei companii”. Nica a spus ca pe langa pierderile financiare al Postei Romane, compania mai are o datorie la bugetul de stat reesalonata in valoare de circa 110 milioane lei si o amenda la Consiliul Concurentei de circa 110 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, in sedinta de Guvern, ca va trimite Corpul de control la Posta, iar investigatia a si inceput. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.