DeLonghi porneşte în două săptămâni producţia la Jucu

Firma italiană DeLonghi va începe producţia de electrocasnice la jumătatea lunii februarie, în fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, după ce prima linie de producţie a demarat probele tehnice, a anunţat, marţi, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Compania italiană va construi în curând aici şi o hală de producţie, ce va deveni operaţională în a doua etapă a investiţiei.

“Într-o primă etapă, subansamblele se aduc din Italia, aici se montează, iar produsul finit merge la export, tot în Italia. Pe de altă parte, luni s-a emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de producţie, hală în care firma italiană va produce subansamblele necesare producţiei de electrocasnice, astfel că în a doua etapă a investiţiei componentele necesare nu vor mai fi importate. Este un lucru îmbucurător să constatăm că DeLonghi s-a ţinut de cuvânt şi demarează producţia”, arată, într-un comunicat, preşedintele CJ Cluj. Horea Uioreanu s-a întâlnit marţi, la Consiliul Judeţean Cluj, cu directorul adjunct al DeLonghi România SRL, Massimo Paronthi.

Investiţia DeLonghi de la Jucu se cifrează la 30 de milioane de euro, aici urmând să fie angajate între 600 şi 1.000 de persoane.

DeLonghi a cumpărat în 2012 fabrica din Jucu de la producătorul de telefoane mobile Nokia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.