UPDATE! Deputaţii au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Ion Ochi

Camera Deputaţilor a respins astăzi, cu 108 voturi “pentru” şi 152 “împotrivă”, alte 4 voturi fiind anulate, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

Procurorii DNA îl acuză pe deputatul Ochi că a luat mită, pe vremea când era vicepreședintele CJ Brașov, pentru încredințarea ilegală a unui contract privind reabilitarea drumului județean DJ 112D, între localitățile Prejmer și Lunca Câlnicului.

UPDATE 30 aprilie: DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva inculpatului. 

Concret, în 2 aprilie 2012, viceprimarul Ochi a semnat un contract pentru executarea unor lucrări deja efectuate.

După numai 24 de zile, firma câștigătoare a depus un centralizator de lucrări pe luna aprilie 2012 și situația de șantier aferentă aceleiași luni, prin care se atesta și se solicita decontarea unor lucrări în valoare de 2.507.444,30 lei, ceea ce reprezenta peste 60% din valoarea totală a contractului, spun procurorii.

Dosarul este însă instrumentat încă din anul 2011 dar abia acum șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut arestarea lui.

Camera Deputaților va trimite la publicare în Monitorul Oficial o hotărâre de constatare a votului și nu de respingere a cererii DNA. Biroul Permanent al Camerei consideră că ar fi “un nonsens”.

„Partea finală a dezbaterii din şedinţa de Birou Permanent a fost dedicată acestui scop şi cred că am găsit soluţia cea mai corectă, pentru că nu putem să adoptăm o hotărâre de respingere, este un nonsens, motiv pentru care hotărârea pe care o va semna preşedintele de şedinţă astăzi va fi o hotărâre care pur şi simplu constată rezultatul votului. Mie mi se pare mai corectă această abordare”, a declarat liderul deputaților PSD, Marian Neacşu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.