Deputaţii votează marţea viitoare dacă permit arestarea lui Trăşculescu. Pentru Borbely şi Dobre trebuie să ceară Pivniceru reluarea votului

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţea viitoare, la ora 12.00, pentru a se pronunţa asupra cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, anunţă Biroul Permanent. La şedinţa de luni, deputaţii au luat doar act de faptul că Trăşculescu fusese percheziţionat şi reţinut de procurori pentru 24 de zile, astfel că deputatul a fost eliberat şi cercetat în continuare în libertate pentru fapte de corupţie.

Însă DNA a cerut marţi arestarea lui Trăşculescu lui, iar ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Comisia juridică a Camerei urmează să se pronunţe asupra cererii DNA vineri, la ora 13.00, urmând ca raportul să fie elaborat până sâmbătă la ora 12.00.

Borbely şi Dobre, la mâna Monei Pivniceru

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că numai dacă ministrul Mona Pivniceru va trimite Parlamentului o solicitare scrisă va fi luată în discuţie şi noua cerere a preşedintelui Traian Băsescu de rediscutare a cazurilor deputaţilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Amintim că plenul Camerei Deputaţilor a respins în 11 septembrie solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale asupra celor doi acuzaţi de fapte de corupţie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.