Diaspora se solidarizează cu românii din Anglia 

FADERE, Federația Asociațiilor de Români din Europa, se solidarizează cu românii din Londra care au protestat ieri în fața sediului Channel 4 împotriva difuzării documentarului  „Vin românii”.

„Producătorul TV Katie Buchanan a pregătit o serie de documentare în care, după spusele sale, dorește să arate experiențe dintre cele mai inedite ale românilor care vin în Marea Britanie pentru a-și câștigat existența. În urmă prezentării primului episod, comunitatea românească din Londra a fost scandalizata. În documentar românii sunt arătați ca fiind hoți și țigani”, se arată în comunicatul transmis de FADERE redacției.

„Românii din Marea Britanie și-au câștigat respectul în fața englezilor prin seriozitatea și profesionalismul de care au dau dovadă. Sunt oameni onești, muncitori și bine integrați, mulți dintre ei demonstrând performanțe în munca pe care o fac. Este dezgustător și în același timp și dramatic cum din cauza unor grupuri mici de țigani care sunt acolo doar ca să fure, și să profite de serviciile sociale, o întreagă comunitate românească să sufere”, se adaugă în comunicat.

protest romani anglia fadere

„Am spus-o în nenumărate rânduri: Guvernul de la București ar trebui să treacă dincolo de declarații de bună intenție. Avem nevoie de proiecte de integrare pentru rromii care merg prin Europa și prin acțiunile lor pătează imaginea românilor cinstiti”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.