Mircea Pop, ras de la şefia CNADNR

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că directorul general al CNADNR, Mircea Pop, şi-a depus demisia, urmând ca restul şefilor din companie să fie demişi, pentru că au participat la petrecerea de la o cabană din Bâlea Lac, în timp ce zona Moldovei era măturată de viscol şi ninsori, făcând impracticabile 18 drumuri naţionale. “Este inacceptabil că angajaţii muncesc şi şefii stau la Bâlea”, a argumentat Ponta iminentele “tăieri de capete” de la CNADNR.

Victor Ponta a precizat că l-a chemat pe Mircea Pop la Guvern după ce Corpul de Control din subordinea sa a finalizat acţiunea de control dispusă de el imediat după scandal şi că, în urma discuţiei avute, acesta şi-a înaintat demisia.

Întrebat dacă Pop şi-a depus demisia sau a fost demis, Ponta a spus că “şi-a dorit dânsul foarte tare asta”.

Premierul a mai spus că va demara procedura de selecţie a unui nou şef al CNADNR, iar până atunci va fi numit interimar un director adjunct, fără să precizeze numele.

Amintim că vicepremierul Liviu Dragnea a criticat lipsa prezenţei unui reprezentant din conducerea CNADNR la şedinţa de vineri a Comandamentului de iarnă, catalogând compania drept “veriga slabă” a autorităţilor în lupta cu viscolul şi nămeţii.

Ministrul delegat Dan Şova, în subordinea căruia a trecut de curând CNADNR, a fost plecat din ţară în această perioadă, motivând lipsa de la şedinţele Comandamentului de iarnă prin “probleme medicale în familie”.

Luni, el nu a anunţat demiterea şefului CNADNR, ci a simţit nevoia să reamintească despre gafa monumentală de acum un an, când, imediat după ce a fost numit purtător de cuvânt al PSD, în martie, a afirmat într-un interviu că “niciun evreu nu a suferit pe teritoriul României”.

Acum, el a transmis un mesaj pentru Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, în care îşi exprimă compasiunea faţă de victimele Holocaustului şi explică, totodată, că duminică a fost plecat din ţară şi nu şi-a putut “exprima gândurile”. Despre CNADNR însă, niciun cuvânt.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.