Discuţiile cu ASF au eşuat. Transportatori rutieri, împinşi către faliment

Nerespectarea punctului 1 din Protocolul  semnat in decembrie 2015 de catre reprezentantii transportatorilor, ASF, impreuna cu reprezentantii asiguratorilor, a dus la retragerea reprezentantiilor transportatorilor de la discutiile privind reducerea tarifelor RCA.

Desi au fost initiate discutii din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF,  Guvern precum si in Comisia de Buget-Finante  a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care in ultimul an au crescut exploziv  intre 100-300% nejustificat, pana in acest moment, dupa ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului, constatam ca tarifele nu au inregistrat nicio scadere.

Intreaga industrie de transport este in situatia de opri activitatea, acest lucru putand conduce la blocarea activitatii a zeci de mii de autovehicule .

In aceasta situatie, sperantele transportatorilor se indreapta catre Parlamentul Romaniei, care poate solicita Autoritatii de Supraveghere Financiară (ASF) masuri ferme si rapide asfel incat transportatorii sa nu ajunga in situatia de a repeta protestul din decembrie 2015, dar de aceasta data de o amploare mult mai mare in intreaga tara.

APTE 2002

Pop V. Adrian-Presedinte

APULUM

Blaga Dumitru – Presedinte

ARTRI

Ghinea Constantin-

COTAR

Stefanescu Vasile- Presedinte

FORT

Lazarescu Cristian- Vicepresedinte

UNTRR

Isac Constantin- Vicepresedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.