DN 57 rămâne închis între Șvinița și Berzasca „până când se vor asigura condiții optime de trafic”

Blocat la 1 aprilie din cauza unor căderi de stânci pe carosabil, DN 57 va rămâne închis circulației rutiere la km 65+600, între localitățile Șvinița și Berzasca, până când se vor asigura condiții optime de trafic, a decis CNADNR, fără a preciza o dată estimativă a redeschiderii traficului.

Unica variantă de ocolire este DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița –  DN 57 Moldova Nouă.

CNADNR revine cu un comunicat în care aduce precizări asupra situației:

„CNADNR SA a decis, în data de 01.04.2015, închiderea temporară a circulației pe DN 57, km 65+600 între localitățile Svinița și Berzasca, în vederea punerii în siguranță a participanțiilor la trafic, recomandându-se ca variantă de ocolire următorul traseu: DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița –  DN 57 Moldova Nouă.

Din cauza ploilor și fenomenului de îngheț-dezgheț, în ultima perioadă, pe DN 57 km 65+600 dreapta, s-a produs o alunecare de teren, favorizând dislocarea unor  blocuri de piatră cu dimensiuni între 5 și 50 m3.

Menționăm că în urma reviziei efectuate pe sectorul în cauză  de către muncitori din cadrul S.D.N. Orșova s-a constat că zona, pe o lungime de cca 50 – 60 m, este încă activă, existând  pericolul de desprindere de blocuri de stâncă ce pot surprinde în orice moment participanții la trafic, având ca urmări posibile pierderi de vieți omenești.

Având în vedere faptul că versantul de află în limita de proprietate administrată de  R.N.P. Romsilva , D.R.D.P. Timișoara a notificat Directia Silvica Mehedinti să procedeze la execuția lucrărilor de descărcare a versantului pentru ca CNADNR SA, prin DRDP Timișoara. să poată demara lucrările de eliminare a celor două stânci de pe partea carosabilă în condiții de siguranță.

Astfel, DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca, va ramâne închis până cand se vor asigura condițiile optime de trafic”.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, tel. 021/264.33.33; 021/9360 sau la www.cnadnr.ro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.