UPDATE 2! DN6 şi DN57 rămân închise la Vârciorova şi Eşelniţa. Rute ocolitoare

Alunecările de teren provocate de inundaţii menţin şi astăzi închise drumurile naţionale DN6 şi DN57, dinspre Orşova spre Drobeta-Turnu Severin, respectiv spre Eşelniţa, în ciuda intervenţiei de ieri şi de azi-noapte a angajaţilor de la Drumuri şi Poduri de a degaja carosabilul.

UPDATE ora 13.20: Pe DN 57 s-a reluat circulaţia pe o jumătate din cale, pe sectorul de drum cuprins între km 10+000 şi km 61+200, între localităţile Eşelniţa şi Sviniţa, anunţă CNADNR. Circulaţia se desfăşoară însă îngreunat şi a fost introdusă restricţia pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

„Menţionăm că pe sectorul de drum afectat se acţionează în vederea reluării totale a circulaţiei  în cât mai scurt timp posibil şi în condiţii de deplină siguranţă a traficului rutier”, precizează CNADNR, în comunicatul remis redacţiei.

UPDATE: CNADNR anunţă că la ora 13.10 s-a reluat circulaţia în condiţii normale pe DN 6, sectorul cuprins între km 345+000 şi km 364+350.

În noaptea de luni spre marţi s-a rupt şi al doilea pod de pe DN57, care face legătura între Orșova și Eșelnița, după ce în urmă cu două săptămâni a fost distrus de ape un alt pod, în zona Ilişova. Accesul din şi către comunele Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa este posibil doar pe Dunăre.

Totodată, traficul rutier este întrerupt pe DN6, între Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, în zona viaductului Vârciorova, unde aseară cabina unei cisterne încărcate cu bitum şi un TIR au fost surprinse de aluviunile şi stâncile de pe versanţi. Practic, versantul s-a deplasat şi a împins în parapet cele două vehicule de mare tonaj, blocând drumul pe ambele sensuri.

CNADNR deschisese circulaţia ieri după-amiază pe DN6 şi DN57, însă aseară a anunţat închiderea ambelor durmuri, în zonele afectate, cu menţinerea următoarelor rute alternative:

Pentru DN6: DN 67D Herculane – Baia de Aramă – Târgu Jiu – DN67 Severin.

Pentru DN57: DN6 Severin – DN67 Târgu Jiu – Baia de Aramă – DN67 Herculane.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.