UPDATE! Două microbuze s-au ciocnit în Italia: 6 morți și 2 răniți, toţi români

Șase români au decedat și doi au fost răniți în această dimineaţă în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), în urma unei coliziuni între două microbuze pe autostrada A1 din Italia. Consulul Ambasadei României la Roma s-a deplasat la fața locului şi are următoarele informaţii de la autoritățile italiene: 5 adulți au murit pe loc iar un copil de 3 ani a decedat la spitalul din Tivoli (mama şi tatăl ei făcând parte dintre persoanele ce şi-au pierdut viaţa chiar în timpul accidentului). Alţi 2 români răniți au fost transportați la două spitale diferite.

UPDATE 26 octombrie: Microbuzul cu români era condus de Octavian Erdei, din Satu Mare, tatăl fotbalistului de 19 ani Carlo Erdei, component al naţionalei Under-18, care evoluează la echipa de tineret a grupării engleze Wolverhampton.

Carlo Erdei a scris pe Facebook mesajul: ”Tată, te iubesc. Pentru mine vei fi mereu cel mai bun“.

În urma accidentului, Octavian Erdei a fost rănit, fiind internat cu fracturi multiple la un spital din Italia.

Un alt bărbat a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă iar prognosticul medicilor asupra şanselor sale de supravieţuire este rezervat.

În celălalt microbuz se aflau 6 persoane, doi adulţi şi 4 copii, familie de cetățeni marocani. Ei au fost răniţi uşor, fiind loviţi din spate de microbuzul românesc, ce a fost lovit apoi de o altă maşină care venea din spate.

La nivelul Ambasadei României la Roma s-a constituit o echipă consulară care gestionează cazul, fiind declanșate toate demersurile de obținere a unor informații suplimentare, precum și în vederea acordării asistenței consulare familiilor cetățenilor români decedați și răniți, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul de Interne a comunicat, la rândul său, că vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat atât atașatului de afaceri interne, cât și autorităților consulare ale MAE din Italia să acorde asistență cetățenilor români răniți în accident, cât și familiilor celor decedați, care urmează a fi anunțate conform procedurilor în astfel de cazuri. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.