Două zile de ploi în toată ţara

ANM a emis o informare meteorologică de ploi şi vijelii în toată ţara, valabilă începând din această noapte în Banat şi Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni, până marţi, 18 august, la ora 23.00.

Temperaturile vor scădea semnificativ, cu până la 10 grade, ajungând la valori suportabile organismului uman: 28…29 de grade Celsius.

Marţi va fi chiar rece, cu 24…28 de grade – excepţie Dobrogea, unde vor fi 29…30 grade C.

Astăzi, canicula va persista în zonele de vest şi sud, afectate de codurile Galben şi Portocaliu – până la noapte, când va avea loc schimbarea masei de aer tropical cu una mai rece.

În informarea meteo se precizează că instabilitatea atmosferică se va accentua mâine, treptat, în toată ţara. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie, în noaptea de duminică spre luni, 16/17 august, în Banat şi Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în 24 de ore se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 35…40 l/mp.

Vor fi şi căderi de grindină.

În Dobrogea, manifestări ale instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia din noaptea de luni spre marţi (17/18 august).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza mesajul. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.