Dumagas finalizează vânzarea diviziei de transport cisterne alimentare

Dumagas Transport S.A. anunță definitivarea procesului de transfer de activitate al Diviziei de Transport cu cisterne pentru produse alimentare către compania Klacska România SRL, parte a grupului E-b-trans. Tranzacția reprezintă transferul flotei, al personalului și a contractelor clienților. 

“Acest transfer de afacere vine ca o continuare a planului companiei Dumagas de a se concentra asupra activităților principale ale companiei. Ambele companii au depus toate eforturile pentru ca această tranziție să se desfășoare în condiții optime”, a precizat Mircea Vlah, Director General Dumagas Transport.

Compania a înregistrat în 2015 cea mai bună performanță financiară a ultimilor 10 ani. Dumagas Transport a obținut la finalul anului 2015 o cifră de afaceri de 42 de milioane de euro și un ușor profit față de anul 2014 când compania înregistra pierderi în valoare de 4,5 milioane de euro la o cifră de afaceri tot de 42 de milioane de euro.

Investițiile planificate pentru 2016 se încadrează în intervalul 3-4 milioane de euro și vor fi direcționate către modernizarea flotei în zona de transport internațional la prelate, de distribuție națională cu temperatură controlată și eficientizarea infrastructurii de IT și comunicare. De asemenea, transportul și logistica națională de frig reprezintă un obiectiv strategic pentru 2016-2017 în vederea poziționării companiei ca jucător principal în segmentul distribuției de mărfuri perisabile din România.

Dumagas Transport S.A. este prezentă pe piața românească de aproape 20 de ani, furnizând clienților săi soluții de transport, logistică și depozitare, servicii cu valoare adăugată. Compania are un număr de 550 de angajați, o flotă ce include 325 de camioane Renault si MAN, cu o vârstă medie de 3,5 ani la capete tractor. Portofoliul de clienți activi include peste 1.000 de companii, ce operează în domenii diverse de la FMCG la automotive, hârtie, mobilier, anvelope, construcții etc,. Cele mai importante piețe de transport pentru Dumagas sunt Germania, Turcia, Italia, Benelux și Europa de Est. În anul 2014, compania a deschis un birou și în Turcia, la Istanbul pentru a își eficientiza operațiunile, dar și pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri și potențialul zonei.

Klacska Romania S.R.L și compania mamă Klacska GMBH fac parte din grupul E-b-trans, un lider european în transportul de lichide în vrac, cu o flotă de 4.500 unități. Cu filiale în 14 țări și venituri de 400 milioane de euro în 2015, grupul E-b-trans este deja activ în industria de transport alimentar, având conducători auto de înaltă calificare și o strategie de a dezvolta intens la nivel european serviciile pentru industria alimentară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.